Bulut Hostingveri, hizmet veya çözümlerin barındırılması için bilgi işlem kaynaklarının bir bulut bilgi işlem sağlayıcısından veya tesisten temin edilmesidir.

Bulut Hosting, bir uzaktan sanal hizmet paketi sunan bir Hizmet Olarak Altyapı (IaaS) bulut dağıtım modelidir. Bunlar isteğe bağlı olarak teslim edilir ve bir bulut bilişim altyapısının tepesinde barındırılır.

Bulut Hosting, öncelikle bir bulut satıcısının sanal donanım, ağ, depolama ve bileşik çözümlerinin kullanımı anlamına gelir. Sanallaştırma yoluyla etkinleştirilir. Böylece bir altyapı veya veri merkezinin tüm işlem kapasitesi aynı anda birden fazla kullanıcıya dağıtılır ve sunulur. Kullanıcı kendi uygulamalarını, servislerini ve verilerini barındırmak için temel altyapıyı kullanır. Örneğin; işlemciyi, belleği, depolamayı, ağı ve diğer kaynakları paylaşan birkaç bulut sunucusunu barındırmak için fiziksel bir sunucu sanallaştırılabilir ve birleştirilebilir.

Bulut Hosting’in Faydaları

Bulut Hosting, barındırılan kaynakların ölçeklendirilmesinde kullanılmayan esneklik sağlar. Dahası, Bulut Hosting, tek bir bulut barındırılan sunucu sağlamak için birkaç sunucunun kapasitesini de birleştirebilir. Bulunan bulut çözümlerinden bazıları bulut sunucuları, bulut masaüstleri, bulut depolama ve daha fazlasıdır.

Bulut Hosting hizmetleri, bilgi işlem kaynaklarını fiziksel ağ sunucularının temel ağlarından çeken sanal sunucularda barındırma sağlar.

Genellikle, müşteriler istedikleri aşamada gereksinimlerine bağlı olarak, hizmetlerine ihtiyaç duydukları kadar yararlanabilirler. Bu durum sadece ödeme yapmak zorunda oldukları için maliyet tasarrufuna neden olabilir ve istedikleri zaman erişebilecekleri için ek kapasite için ödeme yapmaları gerekmez.

Bulut Hosting’in Sağlayacağı Faydalar

  1. Bulut Hosting, size muazzam güvenlik ve istikrar sağlayacaktır. Bu, büyük ölçüde, bir bulut hosting kurulumunun çalıştığı yalıtılmış ortamdan kaynaklanmaktadır. İkincisi, fiziksel sunuculardan biri tehlikeye girerse, sadece düzgün çalışan başka bir sunucuya güvenebilirsiniz.
  2. Bulut Hosting ayrıca inanılmaz hız ve performans sunar. Sitenizi fiziksel bir sunucudan çalıştırırken, sitenizin dosyalarına erişilebilecek tek konum o sunucu konumudur. Bir Bulut Hosting ile web sitenize, ziyaretçilerinizin gerçek fiziksel konumlarından daha yakın olabilen birden fazla konumdan erişilebilirsiniz. Bu durum site hızlarını arttırır.
  3. Bulut Hosting sonsuz ölçeklenebilir olabilir. Disk alanınızı ve belleğinizi yükseltmek çok basit bir işlemdir ve birden fazla sunucudan yapılabilir. Tek bir fiziksel sunucu konumunun donanım kısıtlamaları ile sınırlı değilsiniz.

Yorum Bırakın