Adını krom elementinden alan Chromium, daha basit bir ifade ile açık kaynak bir web tarayıcısı projenin adıdır. Logosu, otomatik güncelleştirme mekanizması itibariyle Chrome’dan farklılık göstermektedir. Chromium projesinin en önemli amaçlarından birisi Chromium’um sıradan bir web tarayıcısı olmamasının dışında web için sekmeli bir pencere yöneticisi de olmasıdır. Uygulamayı geliştirenler, Chromium’un hafif ve hızlı olmasından ötürü Windows Explorer gibi ufak çaplı olduğunu belirtmektedirler. Son zamanlarda ismi oldukça fazla geçen tarayıcı, kullanıcılardan olumlu tepki almaktadır.

 

Chromium ile Neler Yapabilirsiniz?

Chromium alfa sürümüne sahip, sol üst köşeden erişim sağlayan uygulamalar sayfası içermektedir.

·        Uygulamalar sayfası Chrome’un bağlandığı bütün web uygulamalarına bağlanabilmektedir. Gmail, Youtube, Google Apps, Yahoo, Facebook, Twitter gibi uygulamalara kolayca erişim sağlayabilmektedir.

·        Uygulama ile birlikte hesap makinesi, saat, batarya ve ağ durum göstergesi de gelmektedir.

·        F8 ile tüm kısa yolların içerildiği ekran gelmektedir.

·        F12 ile ek tarayıcı sayfaları açılıp aralarında geçiş yapılabilmektedir.

·        Chrome’dan çok daha hızlıdır.

·        Basit bir arayüz sunmaktadır.

 

Chromium Host Executable Nedir?

Host Exe dosyaları, bilgisayarın bir işlevi yerine getirirken adım adım izlediği talimatları içeren dosyalardır. Exe hataları ise bilgisayarı başlatırken ya da bir programı başlatırken ortaya çıkmaktadır. Host Exe sorunları bozuk veya eksik dosyalarla veya virüs gibi kötü amaçlı yazılımlar ile ilişkilendirilmektedir. Bu yüzden Host Exe’yi indirirken dikkatli olunmalıdır. Bazı siteler host.exe dosyasının resmi geliştiricisi tarafından onaylanmamış EXE dosyalarını dağıtır. Bu orijinal olmayan ve onaylanmamış EXE dosyaları genellikle virüslü dosyalar ya da diğer kötü amaçlı yazılım dosyalarıyla birlikte paketlenmektedir.

Chromium Nedir Nasıl Kaldırılır?

Chromium projesi tamamen yasaldır ve hiçbir zararlı kod içermemektedir. Chromium kendi özelleştirilmiş tarayıcısını oluşturmak isteyen herkese açıktır fakat insanlar tarafından kötü niyetli kullanılabilmektedir. Bu yüzden de bir sürü farklı Chromium tarayıcı versiyonunu bulabilirsiniz. Bir kere sisteme kurulduktan sonra, Chromium virüsü orijinal Chromium datalarının üzerine yazıp, kısa yollarını virüslü linklerle değiştirebilir. Bilgisayar kullanıcıları pek şüphelenmezler. Çünkü Chromium kendisini orijinal yazılım gibi gösterir. Chromium virüsünü tespit etmek ve bu kötücül yazılımı sistemden kaldırmak için Reimage gibi bir anti-kötücül yazılıma ihtiyacınız vardır. Aşağıda yer alan programların yardımı ile virüsleri otomatik olarak kaldırabilirsiniz. Bu programlar; Malwarebytes, Plumbytes Anti Malwaredir.

Yorum Bırakın