CloudFlare nedir ? Ne İşe Yarar ?

CloudFlare sitenizi hız ve güvenlik açısından ileri seviye bir güçlendirmeye alan ücretsiz bir proxy hizmetlerini kurumsallaştırıp sunan sistemdir. Herhangi bir proxy servisine mantık olarak benzeyen bu sistem sitenize giriş yapmak isteyen ziyaretçileri önce güvenlik açısından kontrol ediyor, sonra cache varmı diye kontrol ediyor ve buna göre işlem yapıyor.

Eğer güvenlik konusunda bir sıkıntı yaşanırsa ziyaretçi sunucunuza yansıtılmıyor. Buda bazı saldırıların yapılmasını imkansızlaştırıyor. Aynı zamanda CloudFlare yönetim paneli sayesinde istediğiniz IP’yi, Ülkeyi vs engelleyip o IP veya o Ülkeden gelen ziyaretçilerin engellenmesini isteyebilirsiniz. Her türlü yazılım ile yazılan sisteminize entegre edebileceğiniz bu sistemi bugün ismi duyulmuş çoğu site kullanmaktadır. Aynı zamanda sizin trafik dostunuz olan bu site önbellek (cache) tutarak daha az sorgu yapılmasını, dosya indirilmesini sağlar ve böylece trafiğiniz azalmış olur.

cloudflare-ne-ise-yarar

CloudFlare aynı zamanda ücretli paketlerde sunmaktadır. Her gün ddos,sql , spam gibi saldırılara maruz kalmıyorsanız ücretsiz hizmeti yeter hatta artar diyebiliriz. Zaten bu tarz saldırılara maruz kalmanız durumunda farklı güvenlik firmaları size daha makul çözümler sunabileceklerdir. Aynı zamanda yine cache özelliğinden dolayı sayfa hızınızı %30 civarında arttıran CloudFlare bu sayede sizlere Google açısından da avantaj sağlıyor.

Sitenizi güvenlik, hız, seo neredeyse tüm önemli konularda koruyan ve güçlendiren bir sistem olan CloudFlare ücretsiz olmasından dolayı tüm site sahipleri kullanabilir. Aynı zamanda gelen ziyaretçilerin kaçının bot, kaçının zararlı olduğunu görebileceğiniz buna göre raporlar üzerinden değerlendirme yapıp engellemeler yapabileceğiniz geniş ve detaylı bir yönetim paneli var.

CloudFlare’a kayıt olmak çok kolay girip üye olun ve sitenizi girdikten sonra domain dnslerinizi CloudFlare’ın size verdiği dnslere yönlendirin herhangi bir veri kaybı vs. olmadan siteniz CloudFlare sunucularının güvenliği altına girecek ve bahsettiğimiz tüm avantajlardan faydalanmaya başlayacaksınız.

5 Yorum

Yorum Bırakın