İnternet üzerindeki web sitelerinin alan adları arasında en fazla bilinen uzantılar “.com ve .net” tir. Son zamanlarda “.tr” uzantılı alan adlarının ziyaretçiler tarafından benimsenmesi ve belli bir bilinirliğe ulaşması nedeniyle tercih edilir duruma gelmiştir. Bazı “.tr” uzantılı domainler herhangi bir belge istenmeksizin tescil edilebilmesine rağmen, “.com.tr” uzantılı bir domaini tescil ederken çeşitli belgeler hazırlamanız gerekmektedir. Bu yazımızda “.com.tr” uzantısının nasıl alındığına detaylı bir şekilde değineceğiz.

Com.tr uzantılı domainler(alan adları), Türkiye’de ODTÜ’ye bağlı bir kurum tarafından yönetilmektedir. Bu kurum üzerinden “.com.tr” alan adlarını şirket ismine veya kendi isminize tescil ettirebilirsiniz.

Adsoyad.com.tr şeklinde kendi adınızı taşıyan “.com.tr” uzantılı bir domani almak isterseniz, sadece nüfus cüzdanı suretini domaini alacağınız firmaya iletmeniz yeterlidir. Şirket için almak istediğiniz “.com.tr” uzantılı alan adları için ise

  • Faaliyet Belgesi
  • Ticari Sicil Belgesi
  • Türkiye Ticari Sicil Gazetesi’nde yayınlanmış olan ticari ünvanın belgeleri
  • Oda Sicil Kayıt Belgesi
  • Marka Başvuru Belgesi
  • Marka Tescil Belgesi
  • Esnaf veya Sanatkarlar Odasından Sicil Tasdiknamesi

gibi bir takım belgeler ile başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bunun haricinde “.com.tr” domain alımı ile detayları BURADAN öğrenebilirsiniz.

tr-uzantilari

Com.tr uzantısının avantajları var mıdır?

Com.tr uzantılı alan adları kurum tarafından onaylanarak alındığından dolayı, bu bir güven durumu ve prestij yaratmaktadır. “.com ve .net” gibi uzantıya sahip alan adları herkes tarafından kolay bir şekilde alınabilir, fakat az önce belirttiğimiz gibi “.com.tr” ye sahip olmak için birçok belge sunmalısınız. Ayrıca “com.tr” uzantısı www.google.com.tr aram motoru tarafından da sevilmektedir. Kurumsal bir şirkete sahipseniz “.com.tr” uzantılı domaine bir anca önce müracaat ederek almanızı öneririz, yoksa sizinle aynı adı taşıyan başka firma sizden önce alan adınızı tescil ettirebilir.

Com.tr ve diğer .TR uzantılı domainlere sahip olmak için İSİMTESCİL TR DOMAİN SORGULAMA kısmından alan adınızı yazıp başvurabilir ve işlemleri bir an önce başlatabilirsiniz.

Yorum Bırakın