Pazarlama süreçlerinin neredeyse her aşaması müşterilerle ilgilidir. Diyalog pazarlaması ile müşterilerin ihtiyaçlarını analiz etmek düşündüğünüzden çok daha kolaydır. Konuşmalı pazarlama, markaların müşterileriyle iletişim kurma biçimindeki değişiklikleri tetikleyen en güçlü trendlerden biridir. Pazarlama faaliyetlerini dikkatli bir şekilde planlamanıza, teklifleri kişiselleştirmenize ve hedef grubu doğrulamanıza olanak tanır.

İsimtescil olarak bu yazımızda, diyalog pazarlamasının ne olduğunu ve çevrimiçi işletmelerinizi geliştirmek için nasıl kullanabileceğinizi inceledik.

Diyalog Pazarlaması Nedir?

Diyalog pazarlama, çevrimiçi ziyaretçilerle etkileşim kuran ve potansiyel müşterileri diyalog odaklı etkinliklerle dönüştüren bir web sitesi pazarlama yöntemidir. Çevrimiçi işletmelerin müşterileriyle ilişkiler kurmasını ve özgün deneyimler oluşturmasını sağlar. Ziyaretçilere gerçek zamanlı bir konuşma deneyimi sunmak, müşterileri satış hunileri aracılığıyla yönlendirmenin ve müşteri deneyimini iyileştirmenin en etkili yollarından biridir. 

Diyalog pazarlaması sayesinde markalar, müşterileriyle özgün ve anında etkileşim kurabilir. Müşterilerin yanıtlar için saatler hatta günlerce beklemesi yerine, sohbete dayalı pazarlama, ziyaretçilerin web sitesini ziyaret eder etmez ilgisini çeker ve tüm sorunları hızla çözer. 

Canlı sohbetler veya sohbet robotları gibi diyalog pazarlama araçları çok çeşitli olanaklara sahiptir. Kendinizi klasik bire bir konuşmayla sınırlamayın. Birkaç basit konuşma pazarlaması ile çevrimiçi işletmelerinizi güçlendirebilirsiniz.

Müşterinizin Etkileşimini Konuşmaya Yönelik Bir Açılış Sayfası ile Yapın 

Konuşmalı açılış sayfaları, her ziyaretçiye kişiselleştirilmiş içerik sunan ve potansiyel müşterileri doğrudan müşteri hizmetleri ekibinizle canlı sohbete veya sohbet robotu odaklı bir etkileşime götüren web sayfalarıdır. Gerçek zamanlı destek sağlamanıza ve potansiyel müşterilerinizi belirli eylemlerde bulunmaları için yönlendirmenize olanak tanır. 

Konuşma açılış sayfaları, genellikle çok az metne sahiptirler, bu da bir sohbet robotunun alakalı içeriği sunmasına ve ziyaretçilerin konuşmaya odaklanmasına izin verir. 

Sohbet açılış sayfaları ile çevrimiçi etkinlikler sırasında potansiyel müşterileri yakalayabilir, web semineri kayıtları için veri isteyebilir, faydalı içerik paylaşabilir, bülten abonelikleri toplayabilir, ürünleri kişiselleştirebilir ve daha pek çok şey yapabilirsiniz. 

Chatbot’larla Terk Edilen Sepet Oranlarının Sayısını Azaltmak Mümkün

Dünya çapında alışveriş sepetini terk etme oranı oldukça yüksek görünüyor. Bunu azaltmak, diğer e-ticaret işletmeleri arasında öne çıkmak gerekiyor. Bu noktada en iyi strateji sohbet robotlarıdır. Müşterileriniz sepetlerini her terk ettiğinde, sohbet robotları anında tepki vererek müşteriyi tekrar alışverişe ikna eder, indirim sunar ve satın alma işlemini tamamlamasına destek olur. Chatbot ayrıca tereddüt eden müşterilerinizi zamanında ‘son ürün’ veya ‘en iyi teklif’ bildirimleri veya geçici bir indirim kodu ile satın almaya teşvik edebilir. 

Müşteri Hizmetlerinizi Yapay Zeka ile Destekleyin

7/24 mevcut ve hızlı canlı sohbet desteği, her e-ticaret işinin en değerli varlıklarından biri olabilir. Müşterilerinize en kaliteli deneyimi sunmak için sohbet robotları tarafından desteklenen canlı bir sohbet kullanın.

Yapay zeka, web sitenizi aynı anda ziyaret eden çok daha fazla sayıda müşteriye hizmet vermenizi ve onlara en istisnai müşteri hizmeti deneyimini sunmanızı sağlar. İnsan-chatbot ikilisi ile hizmet kalitenizden ödün vermeden müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. 

Kişiselleştirilmiş yaklaşımlar sunmak ve sağlam ve güvenilir bir marka oluşturmak söz konusu olduğunda, diyalog pazarlaması oldukça değerlidir. Gerçek zamanlı, bire bir görüşme sayesinde müşteriler tam olarak ihtiyaç duydukları şeyi, sorunlarına anında bir çözüm bulabilirler.

Yorum Bırakın