Domain (Alan adı) yenileme nasıl yapılır? Domain yenileme nedir? Domain adımı ne kadar sürede yenilemem gerekiyor? Domain yenileme fiyatları neler? Domain yenileme merak ettiğiniz sorunların cevabını İsimtescil ekibi olarak sizler için araştırdık. İşte domain yenileme hakkında merak ettikleriniz…

Belirli bir alan adı, sona erme tarihine kadar yenilenmediğinde, yenileme yetkisiz kullanım süresi’ne giriyor. Geri Ödeme Yetkisiz Kullanım Süresi, genellikle alan adının (kayıt TLD’lerine bağlı olarak) 40 günlük yenileme yetkisiz süresini geçmesinden sonraki 30 gündür.

Bir web sitesi sahibi iseniz başınıza gelebilecek en korkunç şeylerden biri alan adının süresinin dolduğuna dair bir mail almanızdır. Domain Süreniz Dolduysa Endişelenmeyin yazımızda alan adınızın sizin bilginiz olmadan sona ermesinin nedenlerini ve sonuçlarını okuyabilirsiniz.

Domain yenileme nasıl yapılır?

Domain (Alan Adı) yenileme işlemi için aşağıdaki adımları takip ediniz;

Müşteri Panelinize giriş yapınız.

Müşteri paneline giriş yaptıktan sonra Domainlerim yazan alana tıklayınız.

Yenileme yapmak istediğiniz alan adının seçiniz

Seçiminizi yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan ‘Süre Uzat’ butonuna tıklayınız

Daha sonra ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra domainlerinizi yenilediniz.

Domain yenileme nedir?

Domain yenileme, kullandığınız alan adlarının süresinin dolamasıyla tekrardan kullanabilmek için yapılan işleme deriz. Hosting paketi satan siteleri üzerinde domain fiyatı ile birlikte domain yenileme ücreti yer almaktadır. Her ne kadar her ikisi de aynı anlama geliyor olsa da, bazı firmalarda domain yenileme ücretleri farklılık gösterebiliyor. Kullanmak istediğiniz bir alan adını tescil ettirdiğiniz andan itibaren yenileme gününe kadar o alan adı size aittir.

Satın almış olduğunuz alan adınız da herhangi bir kesinti yaşamak istemiyorsanız domain yenileme yapmayı unutmayınız. İsimtescil domain yenileme fiyatları için tıklayınız.

Domain süresini ne kadar sürede yenilemeniz gerekiyor?

Bir domain en az 1 yıl en fazla 10 yıl süre ile yenileme işlemi yapılabilir.

Yorum Bırakın