Web Sitesi Alan adları, bir kişinin veya bir işletmenin dünya çapında web’de kendilerine ait birincil adrestir. Bu site bir pano görevi görür ve potansiyel müşterilerinizi, nerede olduğunuzu ve hangi mal veya hizmetleri sağladığınızı bildirir.

Etki alanı adlarının süresi dolar mı? İşletmeniz için mükemmel alan adını seçmek, zaman, çaba ve paranızın büyük bir kısmını karşılayan uzun bir süreç olabilir. Bu işlemi biraz düşünün: Alan adınızı alıp web sitenize bağlarsınız. Daha sonra, yıl olmasa da, markanızı etrafında inşa etmek için aylar harcayacaksınız. Başarılı olursa, kullanıcılar ürününüzü veya hizmetinizi alan adıyla ilişkilendirmeye başlar. Bu alan adı artık işletmenizin ve insanların sizi İnternet’te bulma biçiminin ayrılmaz bir parçası olacaktır. Ardından, bir sabah oturum açıp alan adınızın süresinin dolduğunu bildiren bir ileti alırsınız. Artık size ait değildir ve tüm emekleriniz boşa gitmiştir. Bu noktada,süresi dolmuş alan adı satışa hazırdır ve en yüksek teklif veren tarafından kullanılabilir.

Herhangi bir web sitesi sahibinin başına gelebilecek en korkunç şeylerden biri, alan adının süresinin dolduğunu keşfetmektir. Bu yazıda, isimtescil.net olarak alan adınızın sizin bilginiz olmadan sona ermesinin nedenlerini ve sonuçlarını tartışacağız.

Alan Adlarının Süresinin Dolmasının Nedenleri

  1. Yenileme Hatırlatma Bildirimleri:

Yenileme hatırlatma bildirimlerini kapattıysanız, kendinizi felakete hazırlıyor olabilirsiniz. Bu nedenle, bu önemli hatırlatıcıları kaçırmamanızı sağlamak için gelen kutunuza dikkat edin veya kelimeleri “sona erme” veya “yenileme” kelimelerini işaretlemek için ayarlarınızı değiştirin.

  • Otomatik Yenileme Etkin Değil:

Hesap bilgilerinize giderek ve alan adınızı otomatik yenilemeye geçirerek kendinizi unutmaktan kurtarırsınız. Otomatik yenileme kullanımdayken, son kullanma tarihinden önce, genellikle son kullanma tarihinden bir gün önce alan adınızı otomatik olarak yeniler. Bu özellik, değişiklik yapılmadıkça veya fatura bilgilerinizle ilgili bir sorun yoksa çalıştırılmaya ve otomatik olarak yenilenmeye devam eder.

  • Eski Fatura Bilgileri:

Bir kredi kartını kaybettiğinizde veya kartın süresi doğal olarak sona erdiğinde, söz konusu karta bağladığınız ve daha önce otomatik faturalandırmaya ayarlamış olduğunuz tüm siteleri, hizmetleri ve abonelikleriniz iptal olacaktır. Bu yüzden bilgilerinizin güncel kalmasına dikkat edin.

  • Alan Adına Bağlı Iletişim E-Postası:

Birincil e-posta kaynağınız olarak yeni alan adı e-posta adresinizi kullanmaya başlamanızı öneririz. Bağlı olduğu etki alanı adını yönetmek için etki alanı e-postanızı seçerseniz, hesabın parolasını unutursanız, unutulan parolayı almak için e-postayı giremeyeceğiniz konusunda bir ikilem yaratırsınız. Ayrıca, son kullanma tarihi geçerse, bu e-postayı yenileme yetkisiz kullanım süresi boyunca kullanamazsınız. Bu nedenle, hesabınıza ikincil bir e-posta adresi eklemeyi düşünmelisiniz.

Domain Süresi Dolduğunda Ne Olur?

  1. Alan Adı Sona Erme Uyarıları:

Alan adı kaydının sona ermesinden önce, e-posta yoluyla size hatırlatmalar gönderilmeye başlanacaktır.

  • Alan Adı Kaydının Süresi Dolar:

Otuz günlük ek süre için ek ücret ödemeden alan adını yine de yenileyebilirsiniz. Sona erme tarihinden bir gün sonra, alan adınız devre dışı bırakılır ve alan adının süresinin dolduğunu gösteren bir park sayfası ile değiştirilir ve alan adıyla ilişkilendirdiğiniz diğer hizmetler artık çalışmayabilir.

  • Kayıt Şirketi Açık Artırması:

Kayıt şirketi bekletme durumundayken, kayıt şirketi alan adını bir açık artırmada en yüksek teklifi veren kişiye satmaya çalışır.En yüksek teklif sahibinin alan adına sahip olmadan önce kayıt kuruluşunun tam otuz gününü beklemesi gerekecektir. Orijinal sahip bu süre zarfında yenilenmeye karar verirse, teklif ücreti iade edilir ve orijinal sahip, alan adının kontrolünü elinde tutar. Orijinal sahip alan adını yenilemezse ve otuz gün geçerse, açık artırma kazananı alan adının kontrolüne aktarılır.

  • Tekliften Yararlanma Süresi:

Kayıt şirketi bekletme süresi sona erdikten sonra ve alan adı satın alınmamış veya yenilenmemişse, alan adı kayıt defterine geri gönderilir. Yayınlandıktan sonra alan adı, itfa süresi durumuna geçirilir; yani otuz gün boyunca değiştirilemez veya silinemez. Bu süre zarfında, orijinal sahip, web sitesini ve e-postayı geri yüklemek için ödeme ücretini ve yenileme ücretini ödeyebilir.

  • Kayıt Defteri Yetkisiz Kullanım Süresinin Sonu:

Bu yetkisiz kullanım süresi, alan adı yenilenmeden sona ererse, silinmeyi bekleyen duruma geçirilir. Orijinal sahibin, kayıt defterinin veya kayıt kuruluşunun geri yükleme işlemi gerçekleşmezse, etki alanı sonunda silinecektir.

Siz de Türkiye’nin domain ve hosting lideri isimtescil.net adresine giderek, kendinize en uygun alan adını seçebilirsiniz. Böylelikle domanin ve hosting paketlerimizden de en uygun fiyatlarla yararlanma şansını elde edin!

1 Yorum

  • Fiyatları ucuzlasa keşkede biraz çeşitlendirebilsek domain uzantılarını. Bu durumda yine com’un egemenliği son bulmayacak gibi.

Yorum Bırakın