Domain Alias, Türkçesi takma(öteki) alan adı olarak çevirilen alan adları üzerinde yapılan normalden farklı bir yönlendirme biçimi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Takma alan adı normal yönlendirmeden daha farklıdır. Tüm firmalarda bulabileceğiniz takma alan adı özelliğini herhangi bir ek ücret ödemeden sınırsız olarak kullanabilirsiniz. Takma alan adı teknolojisini örnekler üzerinden anlatalım:

Örneğin: “www.birincisite.com” diye bir alan adımız var ve üzerinde hosting kurulu ve verilerimizi sakladığımız aktif bir site diyelim.

internet browser

Ek olarak “www.ikincisite.com” diye bir alan adı satın alıyoruz ve bunu takma alan adı ile “www.birincisite.com” alan adına yönlendiriyoruz. Bu aşamadan sonra www.ikincisite.com alan adına giriş yapan ziyaretçiler otomatik olarak www.birincisite.com’a yönlendirilir.  Bu işlem yapıldığında site adresiniz www.birincisite.com değil www.ikincisite.com olarak kalması kullanıcılar için önemli bir durumdur.

Buraya kadar anlatılanların hepsi normal yönlendirme ile de yapılabilen işlemler olduğundan dolayı hala Domain Alias’ın özelliğini anlayamamış olabilirsiniz. www.ikincisite.com’a girdik ve aslında bize www.birincisite.com açıldı ama site adresi kısmında bir değişiklik yok. Ve biz örneğin hakkımızda sayfasına bastık. Hakkımızda sayfamıza ulaşabilmek için birincisite.com’daki hostumuza ulaşıp www.birincisite.com/hakkimizda.html sayfasına ulaşmalıyız ve buna ulaşıldığında artık ikincisite.com ismi görünmez. İşte eğer domainlerinizi alias ile yönlendirirseniz hakkımızda sayfasına girildiğinde ikincisite.com/hakkimizda.html sayfası olarak gözükür.

Sonuç olarak bir yönlendirme yapmak istiyorsunuz ve yönlendirme yapılan adres site adresi bölümünde görülmesin onun yerine yönlendirme yaptırdığınız adres görünsün istiyorsanız Alias kullanmanız sizin için çözüm olacaktır.

Yorum Bırakın