Bugün size dijital dünyada doğru bilinen bir yanlıştan bahsedeceğiz. Domain süresi dolarsa ne olur?

  • Domainim başkasına satılmış!
  • Alan adım çalındı!
  • Alan adımı uzatmadım, başkası satın aldı!

Domain süresi dolar dolmaz alan adını farklı şahıs ya da firmalara kaptırmanız mümkün değildir. Kesin bilgi olup rahatlıkla yayabilirsiniz.

Öyleyse;

Domain adınızın süresi biterse ne olur? Domain Yaşam Döngüsü Nasıldır? Domain sahibinin hakları nelerdir? Domain geri alma yapınca sayfam geri gelir mi?gibi sorulara cevap olmaya çalışalım.

Dijital kimliğinizin güvenliği ve işletmenizin marka güvenilirliği, internet sitenizin sürekli güncel ve erişilebilir olması ile doğru orantılıdır. Bu yazımızda domain adının süresi dolarsa başınıza neler gelebilir kısaca onlardan bahsedeceğiz.

Geçtiğimiz yıllarda ve yakın zamanda marka değeri yüksek firmaların da bu tarz problemle karşı karşıya geldiğine şahit olduk.

Peki, domain süresi dolunca ne oluyor?

İsimtescil olarak alan adınızın ve aldığınız diğer hizmetlerin süresi dolmadan önce bir dizi hatırlatma servisleri kullanıyoruz.  Çünkü;

İtibarınız, itibarımızdır!

Buna rağmen alan adınızın süresini geçirdiğinizi varsayalım. Domain adınızı geri alabilmeniz için ICANN tarafından belirlenen bir dizi prosedüre bağlı kalınarak dünya çapında geçerliliği olan kurallar uygulanmaktadır. Bu detaylara Domain Yenileme Prosedürlerinden ulaşabilirsiniz.

  • İsimtescil müşterileri için ilk 5 gün cezasız geri alma hakkı tanımaktadır. Bu süreçte alan adınızı (On-Hold Status) park sayfasında görmeniz çok normal.
  • İlk 5 günlük süreçte işlem sağlanmazsa endişelenmeye gerek yok! Takip eden 70 gün içerisinde cezalı da olsa alan adını kurtarma ve geri alma (Redemption Period) hakkınız hala var.
  • Yine de geri alım yapılmazsa alan adı silinme (Pending Delete ) sürecine girer ve bu aşamada İsimtescil olarak bizim de yapacak bir işlemimiz kalmaz. Domain adı artık herkes tarafından alınabilir hale gelir.

“Bu stresi yaşamak istemiyorum, alan adını riske atamam” diyorsanız domain adınızı İsimtescil Panelinizden en avantajlı fiyatlarla, çoklu domain yenileme seçeneğinden yararlanarak uzatabilirsiniz.

Sonuç olarak,

İsimtescilli kesintisiz hizmetin rahatlığını yaşar, ileriye dönük ekonomik dalgalanmalardan etkilenmez, arama motorlarında geri plana düşmeden varlığını sürdürür.

“İnternet, fırsatlarla doludur; başarı, bu fırsatları yakalama yeteneğinize bağlıdır.”

Yorum Bırakın