İnternet kullanıcıları bir siteye farklı cihazlardan erişim sağlayabilirler. Örneğin bir gün bilgisayarınızdan girdiğiniz bir web sitesine sonraki bir dönemde mobil cihazınızdan ya da tabletinizden erişmek isteyebilirsiniz. İşte tam da bu noktada web sitesinin cihaza uyumlu hale gelmesi ve size harika bir kullanıcı deneyimi yaşatması oldukça önemlidir. Telefon ekranınızda bilgisayar boyutlarında açılan ve tıklama yapmanızın çok zor olduğu bir site ile karşılaşmak istemeyeceğinizi biliyoruz.

Bu tarz sorunları gidermek ve kullanıcılara iyi bir deneyim yaşatmak için duyarlı web tasarım devreye giriyor. Web sitelerinin mobil cihazlara uyumlu hale gelmelerini sağlayan altyapı olarak tanımlanan Duyarlı Web Tasarım, ekran boyutunuza duyarlı HTML ve CSS kullanılmasını sağlar. Böylece, ekran cihazınıza uygun olarak yeniden boyutlandırılmaktadır. Sayfada gerekli gizleme, küçültme ve büyütmeler yapılmaktadır. Daha iyi bir görüntü deneyiminin yaşanması sağlanmaktadır.

Web tasarımında hiçbir şekilde müşteri kaybetmemek için responsive tasarım esastır. İsimtescil olarak bu yazımızda duyarlı web tasarımın neden gerekli olduğu ve Google tarafından onaylanmasının nedenlerini inceleyeceğiz.

‘Duyarlı Web Sitesi’ ile ne demek isteniyor?

Web tasarımında duyarlı bir web sitesi, özellikle mobil görüntüleme için uygun olan cihaz tabanlı bir deneyim sağlamak için düzeni değiştirir.

  • Bir mobil web sitesinin tasarım bileşenleri şunları içerir:
  • Yakınlaştırma olmadan okunabilen metin
  • Akış için yeterli alan
  • Yatay kaydırmaya gerek duyulmaması

Web sitenizin elde taşınabilir bir deneyime sahip olduğundan emin olmak için mobil çözümlerde duyarlı tasarımın neden hayati olduğunu düşünün.

Duyarlı web tasarımı (RWD), bir URL ve tek bir içerik kaynağı kullanarak, cihaz boyutuna yanıt vermek için tek bir web sitesi sistemi sağlar. Ek olarak, reaktif bir web sitesi, ekran boyutuna göre ayarlanan pürüzsüz ve esnek bir görüntü sunar.

Önemli olan, site tasarımının optimum bir gezinti deneyimi sağlamasıdır. Temel olarak, web siteniz güzel görünüyor, cep telefonunuzda, bilgisayarda ve tablette düzgün açılıyorsa web ziyaretçileriniz daha yüksek olacaktır.

Mobil Duyarlı Tasarımın Avantajları

Duyarlı bir tasarımın en önemli avantajı, herhangi bir cihazdaki her kullanıcı için web sitenizde mümkün olan en iyi deneyimi sağlamaktır. Özel web sitesi tasarımında bir web sitesinin duyarlılığı, sitenizdeki içeriği iyileştirmenin ve mobil cihaz kullanan ziyaretçilerin en temel bilgileri görmesini sağlamanın mükemmel bir yoludur.

Google algoritma değişikliği, mobil uyumlu olduğu için duyarlı bir site tasarımı kullanarak arama motorlarında görünürlüğü artırır.

Kısacası, siteniz için duyarlı bir web tasarım ajansı benimsemenin avantajlarını içerir:

  • Maliyet verimliliği
  • Esneklik
  • Gelişmiş kullanıcı deneyimi
  • Arama motoru optimizasyonunda kazanımlar
  • Kolay kullanım

Duyarlı bir web sitesine neden zaman ayırmanız gerektiğini biraz daha anlamak için bu beş avantajın her birini ayrıntılı olarak düşünün.

1. Maliyet Verimliliği

Mobil ve mobil olmayan kitleleriniz için farklı web sitelerinin bakımını yapmak maliyetli olabilir. Bir mobil site için ödemeleri azaltarak reaktif tasarımı benimseyerek tasarruf edebilirsiniz. Herkese hitap etmek için tek bir web tasarımına yatırım yapmanız yeterlidir.

2. Esneklik

Duyarlı tasarıma sahip bir web siteniz varsa hızlı ve basit bir şekilde güncelleme yapabilirsiniz. İki web sayfasını değiştirmekle uğraşmanıza gerek yok. Bu çok yönlülük, tasarımınızı hızlı bir şekilde değiştirmenize olanak sağlar.

3. Gelişmiş Kullanıcı Deneyimi

Web sitesi sahipleri için kullanıcı deneyimi çok önemlidir. Ziyaretçilerin onları sitenize dönmeye teşvik etmesini kolaylaştırmak istiyorsunuz. Ancak, yüklenmesi zaman alan bir mobil cihazla web sitenizi ziyaret etmeniz veya fotoğrafların doğru çözünürlükte görüntülenmemesi kuruluşunuz için profesyonelce olmayabilir.

Kimse profesyonel olmayan bir web sitesiyle uğraşmaktan hoşlanmaz. Ancak çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunan duyarlı tasarım, tüketicileri kuruluşunuz için bir fırsat sunmaya ikna edebilir. Yakınlaştırma ve kaydırma kaldırıldığından, malzeme daha hızlı görülebilir ve genel izlenim ziyaretçiler için önemli ölçüde daha hoştur.

4. Arama Motoru Optimizasyonunda Kazançlar

Arama motorlarını veya SEO’yu optimize etmek, birçok kuruluş tarafından Google’daki arama sayfası sıralamalarını iyileştirmek için kullanılan bir yöntemdir. Zirveye ne kadar yaklaşırsanız, yeni tüketiciler keşfetme olasılığınız o kadar artar.

Google, yukarıda belirtildiği gibi mobil web sitelerini tercih ettiğinden, hassas tasarım SEO’yu iyileştirebilir. Ek olarak, yanıt verebilirlik, diğer SEO değişkenleriyle birlikte arama motorlarındaki sonuçları iyileştirmenize olanak sağlayabilir.

5. Kolay Kullanım

Çoğu şirket, özellikle daha küçük olanlar, web sitesi tasarımlarını korumak veya değiştirmek için fazla zamana sahip değildir. Ancak, web sitenizin her alanıyla ilgilenecek bir tasarımcıya ihtiyaç duymadan, değişiklikleri kendiniz kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Yorum Bırakın