Videolar hemen hemen her yerde bulunur; istatistikler, çevrimiçi etkinliğin üçte birinin artık videoları izlemek için harcandığını gösteriyor. Her gün YouTube’da 500 milyon saatten fazla video izleniyor. Bu istatistiklere bakıldığı zaman, Netflix, IGTV, Amazon Prime Video ve daha birçok gibi akış hizmetlerinde bir artış olmasının nedenidir. Ayrıca, çevrimiçi pazarlamacıların neden % 87’sinin kampanyaları için yüksek kaliteli video pazarlama stratejileri kullanmayı tercih ettiğini açıklıyor.

Video Pazarlama Nedir?

Video Pazarlama, ürünlerinizi, hizmetlerinizi ve markanızı bir bütün olarak tanıtmak için videoları kullanma uygulamasıdır. Canlı videolar, öğretici videolar, açıklayıcı videolar, DIY ve hatta müşteri başarı öyküleri gibi çeşitli formları kucaklayabilir. Video pazarlama, bilgilendirir, eğitir ve eğlendirir. Bu videolar açılış sayfalarında , e-posta pazarlamasında , sosyal medya yayınlarında ve hatta basın bültenlerinde ve yayınlarda kullanılabilir.

Video Pazarlama Neden Etkili, Video Pazarlama Nasıl Yapılır ve Neden Kullanmalısınız?

Bugün, izleyicilerinize ilgi çekmek ve ilham vermek için iyi bir hikaye anlatmak zorundasınız. Ve eğer orijinal ise, tüketiciler söyleyeceklerinizle daha fazla ilgilenecektir.

Çoğu pazarlamacının yaşadığı zorluk, aslında konuşulanların üzerine çıkacak bir hikaye anlatmak. Bir marka olarak, yalnızca onları fethetmeniz gereken seçimlerle tüketiciler olarak kabul etmek yerine, tüketicilerinizin dikkatini ve güvenini geliştirmelisiniz.

Bunu nasıl başarabilirsiniz? Tabii ki de insanların duymak istedikleri hikayeler söyleyerek.

Değerli bir hikaye ile, markanın tüm kişiliğini 2 dakikadan daha kısa sürede anlatabilirsiniz. Doğru özellikler ve formatlar kullanıldığında, markanızla ilgili karmaşık kavramları parçalamak ve dünyanızı onlara açmak için ilgi çekici hikayeler kullanabilirsiniz. Onları marka hikayenizin bir parçası haline getirerek pazarlamadaki asıl amaca ulaşabilirsiniz.

Video pazarlama istatistiklerine bakarak, hangi tarz videoların tercih edildiğini görebilirsiniz. Tüketiciler e-postalara, sosyal medya resimlerine veya indirilebilir içeriklere yönelik videoları tercih eder. Çoğu tüketici, satın almadan önce ürün veya ürün incelemelerini videolarını arar.

Video, izlenilmesi son derece kolaydır. Böyle yoğun bir dünyada insanların uzun ürün açıklamalarını okumak için vakti yoktur. En çok okuyan tüketiciler bile için en önemli vaktin zaman olduğunu düşünürsek, video içerikleri ile geri dönüşümleri artırabilirsiniz.

Bu, markaların kendilerini tüketicilere ikna edici bir şekilde göstermeleri için harika bir fırsat!

Yüksek dönüşüm oranları ve yatırım getirisinin yanı sıra, tüketicilerinize güven inşa etmek de kendi başına sağlam bir hedef olmalıdır. Sadık müşterilere yol açan uzun vadeli ilişkiler bu şekildedir. Onlara daha alakalı ve faydalı bilgiler sunmaya odaklanırsanız, onlar da satın almaya odaklanırlar. Markanızı konuşma biçiminde sunan videolar oluşturun, bu onların size olan güvenini artıracak ve bu da bir satın alma işlemine dönüşecektir.

Google Videolar Çok Seviyor – SEO

Video Marketing, uygun şekilde uygulandığında arama motorunuzun sıralamasını büyük ölçüde artırabilir. Hedef kitlenize doğru bir şekilde ulaştığınızda, sitenize biraz daha fazla zaman harcarlar, bu uzun pozlama güven geliştirir ve aynı zamanda içeriğinizin zaman ayırmaya değer olduğunu belirten arama motorlarına işaret eder.

Video Pazarlama Türleri

Kullandığınız video pazarlaması türü esasen hedefleriniz ve girdiğiniz iş türüyle belirlenecek olsa da mevcut çeşitli türleri bilmek önemlidir.

Genel olarak, üç ana video pazarlaması kategorisi vardır, bunlar:

Etkileşim Kategorisi – Bu videolar, ister ister bir yorum ister bir paylaşım olsun, bir tepkiye yol açmak için izleyicilerin duygularını harekete geçirmek içindir.

Farkındalık Kategorisi – Bu videolar sizi tanımak içindir. Genellikle, geniş bir temyiz için mümkün olduğunca çok sayıda izleyicinin dikkatini çekebilmek için yüksek eğlenceye sahiptir.

Eğitim Kategorisi – Bu kategori, izleyicilerinize kendilerine değer katacak bir şey öğretmekle ilgilidir.

Yorum Bırakın