Facebook’un yeni adı ne olacak? Sosyal medya platformları arasında popüler olan Facebook, Connect etkinliğinde hem yeniliklerini hem de yeni ismini duyurdu. Peki Facebook CEO’su Mark Zuckerberg neden isim değişikliğine gitti? İşte merakla beklenen haberin detayları…

Connect etkinliğinde metaverse ile inşa etmeyi planladıkları dünyadan bahseden Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, izleyicileri adeta bir bilim kurgu senaryosuyla karşı karşıya bıraktı. Gözlükler aracılığıyla bağlanabildiğimiz, konserlere gidip alışveriş yaptığımız, arkadaşlarımızla buluştuğumuz ve sörf bile yapabildiğimiz metaverse; gelecekte hayatımızın ciddi bir alanını kaplayacak. Diğer bir deyişle, bugün sosyal medya olarak bildiğimiz mecralar, geleceğin gerçeğe yakın sanal dünyaları olacak.

Bizzat gerçekçi avatar ve mekan tasarımları üzerinde çalıştıklarını belirten Facebook mühendisleri, henüz yüzde yüz gerçekçi bir dünya için önlerinde çok vakit olduğunu söylese de temeller çoktan atılmış görünüyor.

Facebook: Artık Bir sosyal medyadan daha fazlası

Sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR) ve karma gerçeklik (MR) kavramları ilerleyen yıllarda daha çok hayatımızın bir parçası olacak gibi duruyor. Ray-Ban iş birliğiyle geliştirilen sanal gözlükler sayesinde evden çalışan şirketlere önemli ölçüde yardımcı olacak gibi duruyor. Facebook bu ortalık sayesinde çalışma ortamınızı kendiniz oluşturmanıza imkan sağlayacak.

Artık sadece bir sosyal medya şirketi değil: Facebook’un yeni adı açıklandı

Facebook’un yeni adı “Meta” olacak. Şirketin gelecek planlarından bahseden ve bizi bekleyen dünya konusunda oldukça heyecanlı olduklarını dile getiren Zuckerberg, yeni odakları doğrultusunda şirketin adının artık Meta olacağını açıkladı. Zuckerberg sözlerine şu şekilde devam ederek artık günümüz dünyasına ayak uyduracağının da sinyallerini vermiş oldu; “Önümüzdeki yıllarda, insanların bizi öncelikle bir sosyal medya şirketi olarak değil, bir metaverse şirketi olarak görmesini bekliyorum.”

Yorum Bırakın