Mobil cihazlarınızdan internete bağlandığınızda yapabileceklerinizin sınırı olmadığını bilirsiniz fakat kullanımı için kılavuza ihtiyaç hissedebilirsiniz. Google Haritalar, Google sunucusunun bir hizmetidir. Bu programla üç boyutlu olarak dünya haritası üzerinde istediğiniz bütün ülkelere, bölgelere, şehirlere, mahallelere ve sokakların detaylarına kadar keşifler yapabilir. Bulunduğunuz konumu işaretletilir, resim ve içerikler ekleyebilirsiniz.

Bu program web tabanlı ve gelişmiş bir haritalama sistemidir. Google Haritalar uygulamasına akıllı cihaz kullananların, en basit durum olarak günlük yaşantıda adres bulmak veya trafiğin yoğun olduğu bölgeleri tespit etmek için sıklıkla başvurduğu görülmektedir. Google Haritalar’ı veya altyapı hizmetlerini kullanabilmeniz için bir koda yani numaraya ihtiyaç duyarsınız, bu koda Api denir. Api belirli bir sayıya kadar Google tarafından ücretsiz verilmektedir. Api ile bir Google Maps uygulamasında kullanılan içeriğin, farklı bir web sitesinde kullanılan projelere uyarlabilirsiniz. Google uygulamalarının sağlamış olduğu hizmetleri web sitenize uyarlamak ve projenizde kullanmak için Google Maps Api Key’e ihtiyaç duyarsınız. Yani Google api key için Google hizmetlerine erişimi sağlayan bir tür anahtar diyebiliriz.

Google Maps Api Key alma

Google’ın sunduğu hizmetler arasında Api konsolu üzerinde api anahtarı uygulaması vardır. Kullanıcıların kendi web sitelerinde Google Maps hizmetlerinden faydalanabilmeleri için google maps api key almaları zorunludur. Google hizmetleri tarafından desteklenen bir dizi API mevcuttur. Eğer Google Haritalar’ı kendi web sitenizde görüntülemek ve projelerinizde kullanmak istiyorsanız ihtiyacınız olan tek şey google maps api key almaktır. Belirli bir sayıya kadar bu hizmet ücretsizken, kendi sorgusuna sahip web sitelerinde kullanmak için ücretli alabilirsiniz. 16 Temmuz 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Google haritalar, rotalar ve yerler için yeni bir ödeme şekli ve planı yürürlüğe girmiştir. https://code.google.com/apis/console adresine giderek Google hesabınızdan giriş yaptıktan sonra Console’da belirtilen yönergeleri takip ederek gerekli olan “maps api key alma” işlemini tamamlamış olursunuz. Console yönergelerinde almak istediğiniz api ile ilgili bilgiler, takip etmeniz gereken yollar ve ulaşmanız gereken sunuculara giden linkler mevcuttur. Siz sadece Console yönergelerini izlemelisiniz.

Google hizmetlerinin uygulamalarını güncel tutar. Geniş bir hizmet yelpazesine sahiptir. Google Haritalar uygulaması günlük yaşantımızda kolaylıklar sağlamaktadır. Bu uygulama sayesinde dünyada birçok ülkenin farklı bölgelerini keşfedebilir, tarih içeren sanat müzelerinin yerleri bulabilir ve doğal tabiat parklarının nerede olduğu hakkında fikir edinirken kültür gezisi yapabilirsiniz.

Yorum Bırakın