Google Plus Nedir?

Google Plus çeşitli paylaşımlarda bulunabileceğiniz bir sosyal ağdır. Google Plus’ın diğer sosyal ağlar ile birtakım benzerlikleri olabilir. Örnek vermek gerekirse Twitter gibi sizi takip eden takipçileriniz olabilir ve hesabınızda Facebook gibi video ve fotoğraf eklemesi yapıp onları paylaşabilirsiniz. Bu tarz benzerliklerin olmasının yanında Google Plus’ın kendine özel bir kullanıcı kitlesi vardır ve özgün bir yazılıma sahiptir.

Google Plus, ilk çıktığı zamanlarda birçok uzman tarafından başarısız olacağı konusunda hemfikirdi, fakat sonrasında Google Plus’ın dünyada birçok kullanıcı tarafından kullanıldığı ve başarılı olduğu gözlemlenmiştir.

google-plus-hangouts

Google Plus’ın diğer sosyal ağlardan farklı olduğu özelliklere kısaca değinelim. Bunlardan ilk aklımıza gelen “hangout” özelliğidir. Hangouts özelliğinin en belirgin yanı ise çoklu video görüşmeleri yapılabilmesidir. Bu özelliği ile bütün dünyada video görüşmesi yapmak isteyen arkadaş grupları ve konferans yapmak isteyen kişiler tarafından kullanılmaktadır.

Google Plus kendi içinde birçok Google ürününe sosyal bir hal aldırmıştır ve yalın bir şekilde kullanıcılarına sunmuştur. Fakat bunun yanında birçok kullanıcı Google Plus’ın çok karmaşık olduğunu düşünerek kullanmamaktadır.

Google-Plus-1

Google Plus’a Üye Olmak

Daha önce herhangi bir Google ürünü kullandıysanız o hesabı kullanarak Google Plus hesabı açabilir veya herhangi bir Google ürünü kullanımı yapmadıysanız plus.google.com linkini kullanarak kayıt olmaya başlayabilirsiniz. Kayıt formunda sizden istenen bilgileri eksiksiz olarak doldurduğunuzda Google Plus hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Kayıt sırasında basit bir şifre kullanmanız, daha önceden kullanılan bir kullanıcı adı oluşturmanız ve doğrulama kodunu yanlış girdiğiniz taktirde kayıt işlemi sırasında hata verecektir. O yüzden bu formu sizden istenen şekilde doldurmanız önem teşkil etmektedir. Google Plus hesabınız açıldığında ise diğer sosyal ağlardaki gibi profilinizi istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Yorum Bırakın