Hashtag nedir? Hepimiz ‘#’ pound işaretine aşinayız, ancak 2007’de Twitter üzerinden gerçekten moda oldu. Peki, sosyal medya açısından tam olarak bir etiket nedir?  

Bir karma etiketi, kullanıcıların, ilgilendikleri konuları takip etmelerini ve ilgilenmelerini sağlayan dinamik, kullanıcı tarafından oluşturulmuş etiketleme [belirli anahtar kelimeler veya kelime öbekleri] uygulamalarına izin veren, Twitter ve diğer mikroblog hizmetleri gibi sosyal ağlarda kullanılan bir meta veri etiketidir.

Tutarlı bir şekilde bir etiket kullanmak, etkinliğiniz gibi belirli bir konunun konuşmasının artmasına katkıda bulunur.

1. Kendine özgü

Bir olayla ilişkilendirilmiş bir etiket, o etkinlikte bulunanların (ve bazen bunu şahsen gerçekleştiremeyenlerin) birbirleriyle bağlantı kurmalarını, düşüncelerini, deneyimlerini ve içeriğini paylaşmalarını ve etkinlikten sonra ağa devam etmelerini sağlamaktır. Hashtaginiz başka bir olay veya grup tarafından kullanılıyorsa veya çok genişse, konuşmayı karıştırır ve karışıklığa neden olabilir.

En iyi hashtag benzersiz olandır. Örneğin, etkinliğiniz bir ev geliştirme etkinliğiyse, muhtemelen #homeimprovement veya #lovetoimprove (çok geniş ve yeterince belirgin değil) gibi bir etiket seçmek istemezsiniz. Zaten orada hangi sonuçların olduğunu görmek için Twitter ve Instagram’da hızlı bir arama yapabilir anında sonuçları görebilirsiniz. Hashtag konusunda ipucu vermek gerekirse; Hashtagify.me veya Ritetag gibi bir araç kullanın. Kullanmak istediğiniz 3 – 5 olası hashtaglerin bir listesini oluşturun, üzerinde bir arama yapın ve hangisinden gideceğinize karar verin. Unutma, hashtag seçiminde her zaman benzersiz olunmalı.

2. Hatırlaması kolay

En iyi etiketler, hatırlanması kolay olanlardır. Eldeki olaylarla ilgili olmalıdır. Örneğin bir etkinlik düzenlemek istiyorsunuz. Bunu da sosyal medya platformları üzerinden duyurmak sizin için en kolay yollardan biridir. Düzenlemek istediğiniz etkinlik eğer teknoloji üzerine olduğunu varsayarsak muhtemelen içinde “teknoloji ve etkinlik” kelimelerini içermelidir. Etkinliğiniz hakkında kelime seçerseniz sizin için daha iyi olabileceği gibi akılda da daha kalıcı olabiliyor. Kısa, benzersiz ve anlaşılması kolay bir etiketle kendinizi tanıtmaya özen gösteriniz. Ve bir fikri sadeleştirdiğiniz de, buna inanın ve sadık kalın! Çünkü sosyal medya platformlarında tutarlılık çok önemli hale geldi.

Etkinliğinize en uygun içeriği yayınlarken, etiketinizi sosyal hesaplarınıza eklediğinizden emin olun. Bu konuda çok dikkatli olmalısınız. Hashtag’ler en çok Twitter ve Instagram’da kullanılırken, Facebook ve Pinterest gibi platformlarda da artık kullanılmaya başlandı. Ve Instagram, kullanıcıların belirli hashtag’leri takip etmesine izin vererek, stratejinizi daha da önemli bir parçası haline getirecek kadar ileri gitti. Ayrıca, tüm sosyal medya hesap biyografilerinize etiketinizi de ekleyin.

Hashtaginizin etkinliğinizde görünür olduğundan emin olun, böylece etkinliğinize katılan misafirlerinizin sizi duyurması daha kolay olur. Etkinlik hakkında konu başlıklarını ve fotoğraflarını hastaglere ekleyerek duyurun. İnsanlara etiketinizi kullanma ve etkinliğinizi sosyal medyada paylaşma konusunda teşvik ederek, kalabalığın gücünden yararlanmalısınız.

1 Yorum

Yorum Bırakın