İçerik üretmek yaratıcı olmanızın yanı sıra, yazı yazacağınız konu hakkında bilgi sahibi olmanızı, özgün ve açık cümleler kurabilmenizi, üretme sürecinizi iyi planlayabilmenizi de gerektirir. İyi içerikler yazabiliyor ancak bunun için çok zaman ayırıyorsanız, bu uzun vadede çalışmalarınızdan istediğiniz verimi alamamanıza neden olur ve motivasyonunuzu düşürür.

Yaratıcılığınıza, araştırma yeteneğinize ve cümlelerinizin gücüne güveniyor ancak içerik üretirken biraz daha hızlanmanız gerektiğini düşünüyorsanız sizin için bazı tavsiyelerimiz var.

Kendi Yolunuzu Belirleyin

İçerik üretme sürecinizi başkalarıyla kıyaslamamalısınız. Bazıları hem hızlı hem de oldukça kaliteli içerikler üretebilir. Bunun altında uzun yılların birikimi, pratik düşünme ve uygulama becerisi gibi faktörler olabilir. Bu durumda kendinizi başkaları ile kıyaslamak yerine kendi gelişiminize odaklanın ve her geçen gün kendi hızınızı daha üst seviyeye taşımaya odaklanın.

Çalışma Ortamınızı Organize Edin

İçerik üretme sürecini pratik hale getirmenin bir yolu da ihtiyaç duyduğunuz her şeyin yakınınızda olmasıdır. Yazı yazmaya başlamadan önce; kahvenizi, suyunuzu, sevdiğiniz atıştırmalıklarınızı yanınıza alın. Masanızda kaleminiz, not defteriniz hazırda dursun. Sandalyenizin rahat olduğundan ve masanızın güneş ışığı aldığından emin olun. Böylece enerjiniz yerinde olacak ve yazınıza çok daha kolay odaklanacaksınız.

Daha Çok Yazın

Herhangi bir davranışı alışkanlık haline getirmek için onu sık sık tekrarlamak gerektiği gibi içerik üretmek de yazdıkça gelişen bir süreçtir. Yazma periyotlarınızı sıklaştırın.

Taslaklar Oluşturun

Planlama yapmak, hızınızı arttırır. Ele alacağınız konu hakkında gerekli araştırmaları yaptıktan sonra konuyu nasıl işleyeceğinize karar verin. Odaklanmak istediğiniz noktaları ara başlıklar halinde yazın. Bu şekilde metninizin iskeletini oluşturmuş olacaksınız. Yol haritası olduğunda sona ulaşmak çok daha kolaydır 😊

En Verimli Zamanınızı Keşfedin

Herkesin daha iyi ürettiği zamanlar vardır. Bazıları sabah erken saatte daha yaratıcı ve hızlı olurken bazıları da gece geç saatlerde üretmeyi tercih ederler. Kendi zamanınızı belirleyin. İş tanımız sadece içerik üretmekse, mesai saatlerinizi en verimli şekilde nasıl kullanabileceğinizi düşünün. Ancak içerik üretmek dışında, çalışma arkadaşlarınızla ya da müşterilerinizle sık sık diyalog kurmanız gereken bir sistemde çalışıyorsanız, en verimli olduğunuz zamanı belirleyin ve bu saatlerde sadece içerik üretmeye odaklanın.

Klavye Kullanımınızı Geliştirin

Hızlı düşünmek kadar, hızlı yazıya dökmek de hızlanmak için çok önemlidir. Klavye kullanımında yeterince iyi olmadığınızı düşünüyorsanız bu sorunu bir an önce halledin. Cümleler güzel güzel aklınızda sıralanırken onları hızlıca yazamamak düşüncelerinizi kaçırmanıza ya da aklınızdaki cümleyi unutmanıza sebep olabilir.

Müziğin Gücünden Faydalanın

Çalışırken müzik dinlemek her zaman iyi sonuçlar vermeyebilir ancak içerik üretme aşamasında konsantrasyonunuzu arttıracak tempoda müzikler dinleyebilirsiniz. Özellikle klasik müzik, hızınızı arttırmak konusunda size fayda sağlayabilir.

Düzenlemeyi En Sona Bırakın

İçeriğinizi oluştururken sık sık düzenlemek, aklınızdaki kurgudan uzaklaşmanıza neden olabilir. İçeriğinizi tamamladıktan sonra, metni en baştan okuyabilir ve gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Yorum Bırakın