Instagram, son süreçte markaların içeriklerini test etmesine, yeni yeteneklere ilham vermesine, ürünlerini sergilemesine ve izleyicileri teşvik etmesine olanak tanıyan uluslararası bir standart haline geldi. Artık tüm markalar Instagram’da ve birçok aracı aktif olarak kullanıyorlar.

Dünya bu yöne giderken, sizin markanızın geride kalması ve online platformları takip etmemeniz hem imajınız hem de satışlarınız açısından sorun yaratabilir.

Peki bir an önce Instagram’da varlığınızı kuvvetlendirmek için neler yapmalısınız?

1. İşletme Profiline Geçmediyseniz Şimdi Tam Zamanı

Instagram pazarlama planınızı düşünmeye başlamadan önce, bir Instagram pazarlama kampanyanız olduğundan emin olun. Mevcut profilinizi bir ticaret hesabına değiştirmek oldukça kolaydır. Başlamak için ayarlara gidin ve “Şirket profilinde ara” düğmesini tıklayın.

Örneğin, aboneler doğrudan web siteniz gibi Instagram sayfanıza gitmek için bağlantınıza tıklayabilir. Ayrıca bir işletme profili, Facebook reklam araçlarını kullanmadan Instagram reklamları oluşturmanıza ve yayınlamanıza olanak tanır.

2. Yola Koyulmadan Hedeflerinizi Belirleyin

Hedefleriniz, pazarlama stratejinizin bel kemiğidir. Her şeyden önce net bir şekilde hedeflerinizi belirleyin. Bunları kısa ve uzun vadeli hedefler olarak ayırabilirsiniz.

3. Instagram İçerik Stratejinizi Oluşturun

Instagram temanızı oluşturmak için birçok seçeneğiniz var. Doğru içeriği seçmek, büyük ölçüde kitlenizin bilgisine bağlıdır. Kendinize şu soruları sorun: “Hedef kitlemin kritik konuları nelerdir? Ne yapmayı, görmeyi ve keşfetmeyi seviyorlar? Onları çeken ve heyecanlandıran nedir? Nasıl güven oluşturur ve onları satın almaya motive edersiniz?”

Bu cevapların hepsini hemen veremeyebilirsiniz ancak zaman içinde de olsa bu soruların cevapları vermeniz markanızı doğru konumlandırabilmeniz açısından oldukça önemlidir.

4- Rakipleriniz Ne Yapıyor?

Yeni bir yola çıkmak demek, mevcut durumu analiz etmek de demektir. Bu noktayı bir avantaj olarak kullanabilir ve rakip firmaları ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz. Onların yaptıkları çalışmalar size birçok noktada öngörü oluşturacaktır.

Instagram hedef kitlenizi seçtikten sonra, alanınızdaki diğer pazarların neler yayınladığını görmek için ayrıntılı bir anket yapabilirsiniz. Ana rakiplerinizi tanıdıktan sonra, Instagram profillerini incelemeye başlayın. Değilse, benzer hikayeler için şirketiniz ve sektörünüzle ilgili terimleri arayın.

5. Sponsorlu Reklamların Gücü Adına

Instagram reklamları, markalar için hem uygun bütçeli hem de oldukça işlevsel çözümler sunuyor.

Vitrin özelliği ile tek veya birden fazla reklam gösterebilirsiniz. Bu, markaların kitlelerini çok yeni bir şekilde oluşturmasına olanak tanır. Sponsorlu gönderilerden önce güncellemeleriniz ve fotoğraflarınız yalnızca bunları hesabınızda kullanan kişiler tarafından görülebiliyordu.

Markalar artık, erişimlerini her zamankinden daha fazla genişletmek için hedef kitle kriterlerini karşılayan herkese görsellerini tanıtabilir. Sponsorlu reklamlar için, reklam vermek istediğiniz kişilerin dikkatini çeken içerikler kullanın.

Yorum Bırakın