Instagram internet paketlerinin kullanımını en aza indirecek yeni bir özelliği kullanıma sundu. Instagram artık mobil interneti eskisi gibi çok fazla tüketmeyecek.

Son yıllarda sosyal medya paylaşım araçları akıllı telefon kullanıcılarının en çok kullandığı uygulamalar arasında yer alıyor. Hal böyle olunca mobil internet paketleri de hemen bitiyor. Sosyal medya paylaşım uygulamalarından en çok tercih edilen Instagram, yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu açıkladı. Sosyal paylaşım ağı Instagram, mobil internet paketini daha az kullanacak.

Mobil internet kullanmadan Instagram nasıl çalışıyor?

Öncelikli olarak Instagram, yüksek çözünürlüklü içeriklerin görüntülenmesi ve videoların önden yüklenmesi için kullanıcısına üç seçenek sunacak. Ayarlardan “Hesap” sekmesi altında bulunan “Hücresel Veri Kullanımı” başlığındaki bu özellik ile video ve yüksek çözünürlüklü görsellerin önden yüklenmesi engellenebilirsiniz. Bu özellik aktive edilerek Instagram’da yüksek çözünürlüklü içerikleri görüntülemek için “Hiçbir zaman”, “Yalnızca WiFi” ve “Hücresel Veri + Wi-Fi” arasında seçim yapılabilecek.

Önümüzdeki günlerde dünya genelinde Android cihazlar için kullanıma sunulacak bu özellik ile Instagram, farklı internet hızları ve tüketim alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak daha fazla insana kesintisiz bir Instagram deneyimi sunmayı hedefliyor.

Yorum Bırakın