“Takipçilerinizin yayınlarınızdan ne kadar hoşlandığını değil paylaştığınız şeye odaklanmasını istiyoruz. Bu test sırasında, yalnızca bir gönderiyi paylaşan kişi aldığı toplam beğeniyi görür. ”Instagram işte tam da bu cümle ile beğeni sayılarını göstermede değişiklik yapacağını açıkladı. Kullanıcıların mutluluğu üzerinde büyük bir potansiyel etkiye sahip görünen görünüşte küçük bir tasarım değişikliği testini anlattı. Beğeni sayıları saklamak sürü zihniyetini azaltabilir, çünkü insanlar zaten tonlarca beğenisi olan görselleri seviyorlar. Kullanıcılar, kendi sayılarını daha popüler arkadaşlar veya süperstar yaratıcıları ile karşılaştırmayacaklarından, Instagram‘daki rekabet duygusunu azaltabilir. Ve yaratıcıları, herkesin görmesi için Likes’i rafa almaya çalışmak yerine en gerçekçi olanı göndermelerini teşvik edebilir.

Tasarım değişikliği testi, üretken, tersine mühendislik uzmanı olan Jane Manchun Wong ve resmi olarak onaylanmadan veya piyasaya sürülmeden önce tonlarca Instagram özelliği görmüş olan sık sık TechCrunch bahçesi tarafından tespit edildi. Wong, tasarım değişikliği testini Instagram’ın Android kodunda keşfetti.

Instagram, TechCrunch’a bu tasarımın henüz herkes tarafından görülmeyen bir iç prototip olduğunu onayladı. Bir sözcü bize şunları söyledi: “Şu anda bunu test etmiyoruz, ancak Instagram üzerindeki baskıyı azaltmanın yollarını araştırmak her zaman hakkında düşündüğümüz bir şey.” Video çağrısı gibi aynı aşamada bildirdiğimiz diğer özellikler, Hikâyeler ve uygulamanın iyi geçirilmiş gösterge panosu için soundtracks, hepsi resmi tanıtımları almaya devam etti.

Değişim, Like sayımlarının karşı üretken olabileceği ve kullanıcıların ruhlarına zarar verebileceği inancına uyuyor. Instagram kurucu ortağı Kevin Systrom, 2016’da, Geri sayımın baskısından kurtulmanın Instagram’ın Stories’i başlatmasının bir itici olduğunu söyledi. Geçen ay Twitter, asılsız rekabeti ve sürü zihniyetini benzer şekilde engellemek için fazladan bir dokunuşun ardında retweet sayılarını gizleyen bir tasarımı test etmeye başladı. Ve Snapchat hiçbir zaman Like sayıları ve hatta takip eden sayıları göstermedi, bu da onu daha az stresli hissettirdi, fakat aynı zamanda etkileyiciler için daha az faydalı hissettirdi.

Narsisizm, kıskançlık yaratan ve düşük benlik imajı, hepsi gibi sayıları izlemekten kaynaklanabilir. Sosyal ağlardan ortaya çıkan statü hiyerarşilerini sürekli hatırlatıyorlar. Birçok kullanıcı için, bir noktada eğlenmeyi bıraktı ve kalp madenlerinde çalışmak gibi hissetmeye başladı. Instagram özelliği ortaya koyarsa, popülerlik yarışmasını kazanmaya çalışmadan, sanat ve kendini ifade etme konusuna vurgu yapabilir.

Yorum Bırakın