Mavi Tik, profilinizin güvenilir ve size ait olduğunu ifade etmek için tercih edebileceğiniz bir doğrulama rozetidir. Facebook, Twitter ve Instagram’da mavi tik özelliği bulunmaktadır. Mavi Tik, özellikle tanınmış kişiler, sanatçılar, oyuncular, müzisyenler, sporcular ve markalar için oldukça önemlidir.

Çünkü tanınmış kişilerin adına birçok farklı hesap açılabilir ve bu hesaplar Instagram’da arandığında bazen direkt kullanıcı karşısına çıkabilir. Bu noktada kullanıcının gerçek hesabı ayırt edebilmesi için doğrulama rozeti işe yarayan bir faktör olacaktır.

İsimtescil olarak bu yazımızda mavi tik alma sürecini ele aldık.

Instagram Mavi Tik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Instagram’a mavi tik için başvuru yapmak oldukça kolay ve zahmetsiz bir işlemdir. Hesabınızın mavi tikinin olması gerektiğini düşünüyorsanız, artık başvurunuz için Instagram’a e-posta göndermeniz ya da farklı yöntemlere başvurmanız gerekmiyor. Başvuru sürecinizi tamamen Instagram uygulaması üzerinden tamamlayabilirsiniz.

  • Mavi tik almak istediğiniz Instagram hesabına telefonunuz üzerinden giriş yapın.
  • Instagram profilinizdeyken ekranı sola kaydırın. Alt kısımda Ayarlar sekmesini göreceksiniz.
  • Ayarlar bölümüne tıkladığınızda karşınıza çıkan seçenekler içinden Hesap’ı seçin.
  • Hesap bölümünde bulunan Doğrulama İste butonuna tıkladığınızda karşınıza doldurmanız gereken ufak bir form çıkacak.

 Başvuru Esnasında Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Mavi tik formunu doldururken doğru bilgiler vermenizi ve kimlik ya da işletme belgesi fotoğrafını yüklerken ilgili belgede yer alan bilgilerin net bir şekilde göründüğünden emin olmanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde başvurunuz reddedilebilir.
  • Başvuru formunda yer alan Kategori kısmını doğru seçin. Hatalı kategori seçmeniz mavi tik alma sürecinizi uzatabilir.
  • Başvuru öncesi, internetteki varlığınızı daha kuvvetli hale getirin. Bu konuda profesyonellerden de yardım alabilirsiniz. Örneğin Wikipedia’da hakkınızda bilgi yer alması başvurunuzun olumlu sonuçlanma ihtimalini arttıracaktır.
  • Instagram hesabınızı bugüne kadar gizli kullanmış olsanız da mavi tik başvuru sürecinde kesinlikle hesabınızı herkese açık hale getirmeli, Instagram biyografinizi düzenlemeli ve biyografinize mutlaka iletişim bilgileri eklemelisiniz.

Şu an mavi tik almak için bu adımları doğru şekilde uygulamanız gerekli olsa da süreç her zaman olumlu sonuçlanmayabiliyor. Ya da bazı durumlarda mavi tikinizin onaylanması zaman alabiliyor. Bu sebeple, formu doldurmuş olmanız hemen mavi tikli hesap olacağınız anlamına gelmiyor.

Ayrıca mavi tik almak için başvuru yaptığınızda yüksek takipçi sayınız olması şart değildir. Yani hesabınıza doğrulama istemeden önce takipçi satın almanız sizi başvuru sürecinde öne taşıyan bir kriter olmayacaktır.

Instagram üzerinden doğrulama istediğinizde süreç uzun süredir olumsuz sonuçlanıyorsa, bu konuda hizmet veren uzman kişiler ya da ajanslar ile görüşebilir ve profesyonel hizmet alabilirsiniz.

Yorum Bırakın