Instagram’dan lansman yapmak ister misiniz? Bir ürününüz ınstagram’dan üzerinden kolaylıkla tanıtmak mı istiyorsunuz? Pandemi dönemi ile birlikte tüm işlerimizi artık internet üzerinden yapıyoruz. Sanal ortamdaki toplantılardan tutun, ev için, kendimiz için gerekli olan tüm alışverişlerimizi artık oturduğumuz yerden yapmaya başladık. Firmalarda yeni bir ürün tanıtacağı zaman da katılımcılarına online davetiye yollayarak bir link üzerinden lansman düzenlenmeye başladı. Bunun üzerinde bir de sosyal medyanın oldukça popüler olduğu bu dönemde firmalar takipçilerine önem verdiklerini göstermek için yeni ürün lansmalarını bir çekiliş ile veya canlı yayın ile tanıtımını yapıyorlar. Peki bir firma sahibi olarak yeni ürünümü Instagram üzerinden nasıl tanıtırım? Lansman yaparken nelere dikkat etmeliyim? İşte merak ettiklerinizin cevabını isimtescil.net olarak araştırdık ve sizler için derledik…

İşletmeniz için bütün yıl sıkı sıkıya çalıştınız. Ve harika bir ürün ortaya çıkardınız. Şimdi sıra onun tanıtımında yani lansman toplantısında. Emek vererek ortaya çıkardığınız ürününüz herkese duyurmanın ve büyük haberi takipçilerinizle paylaşmanın tam zamanı. Ürün lansmanları, tanıtacağınız ürününüzün güçlü bir eylem çağrıdır. Ürün lansmanları işletmelere, Instagram’daki en yeni ürünleri keşfetmeyi bekleyen bu yeni müşterilere erişme fırsatı tanır.

Yeni ürünlerinizi lansmanınız ile beraber keşfetmeyi bekleyen takipçileriniz veya müşterileriniz için neler yapabilirsiniz? İşte merak ettiğiniz sorununuzun cevabı….

1. Etiketler

Ürün lansmanı etiketlerini; Instagram Akışı, Stories, Live ve Reels dahil olmak üzere tüm formatlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

2. Çıkartmalar

Story kısmında bulunan çıkartmaları kullanabilirsiniz. Bazı günlerde o gün için hazırlanan çıkartmaları kullanarak lansmanınızı duyurabilirsiniz. Geri sayım çıkartmaları, hatırlatmalar dikkat çekici olabilir.

3. Bildirimler

Müşteriler Hareketler Sekmesindeki bildirimler ve anında ilet bildirimleri aracılığıyla, yaklaşan bir ürün lansmanı için hatırlatma yapabilirsiniz.

4. Ürün Detayı Sayfaları

Müşteriler Ürün Detayı Sayfalarında ürün hakkında daha fazla bilgi alabilir, daha fazla görsel görebilir ve hatırlatma ayarlayabilir. İşletmenize ait yeni ürün tanıtımı için, mağazası sekmesindeki yeni “Özel Lansmanlar” özelliğini kullanabilirsiniz.

5- Heyecan oluşturmak için geri sayım

Herhangi bir Instagram içeriği türünde yeni ürünlerinizi etiketleyerek heyecan yaratın. Akış gönderilerini, hikayeleri ve video içeriklerini bir arada kullanmanızı tavsiye ederiz. Ürünler planlanmış bir ürün lansmanının bir parçası olduğunda, bunları lansman öncesi medyada etiketliyor olsanız bile erken satışa sunulmazlar.

İçerik üreticileriyle ortaklık kurarak ürün lansmanınız için daha fazla heyecan yaratın ve onların hedef kitlelerine erişin. İçerik üreticileri tarafından duyurulan ürün lansmanları, içerik üreticilerinin katılmadığı benzer lansmanlara kıyasla ortalamada daha iyi performans gösterir.

Yorum Bırakın