Instagram yeni bir özelliğin geleceğini duyurdu. Sosyal medya uygulamaları arasında en çok tercih edilen Instagram, Keşfet için geliştirilen yeni tasarıma bakıldığı zaman TikTok uygulamasının özelliğine benzediğini iyice görüyoruz. Peki Instagram’ın yeni özelliği nedir? Kullanıcısına hangi özellikleri sunuyor?

Rekabet içinde olan sosyal medya şirketleri, kullanıcılarının dikkatini çekmek için birbirlerinin özelliklerini kopyalayarak daha iyi hale getirmeye çalışıyorlar. Bu durumu yakın zamanda şahit olacağımız TikTok uygulamasının çalışma prensibini birebir alarak Reels adı altında sunan Instagram, bu alanda rakibini geçmeyi hedefliyordu.

Instagram Keşfet bölümü TikTok gibi mi olacak?

TikTok içerikleri ile Instagram içerikleri arasında ufak benzerlikleri olduğu gibi farkları da bulunuyordu. Uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi’nin paylaştığı videoya göre, Instagram artık Keşfet bölümündeki önerilen içerikleri dikey ve kaydırılabilir biçimde kullanıcının karşısına çıkaracak.

Yeni gelecek olan özelliği incelediğimiz zaman, parmağınızı sağ-sol değil de, aşağı-yukarı hareket ettirerek Keşfet önerileri arasında gezineceksiniz. Bu atılımıyla Instagram, uygulamayı TikTok’laştırma sürecinde bir basamak daha ilerlemiş olacak. Şu anda benzer bir sistem Reels tarafında da uygulanıyor. Kullanıcılar videolar arasında geçiş yapmak için parmaklarını yukarı kaydırıyorlar.

Alessandro Paluzzi’nin açıklamasına göre, Instagram Keşfet bölümünün kullanımını olumsuz anlamda etkileyecek bir tasarım değişikliği bulunmuyor. Kullanıcı önerilen gönderilerden herhangi birine tıklamadığı müddetçe Keşfet’in güncel hali değişmeyecek. Ancak bir videoya tıklandığında Instagram otomatik olarak dikey moda geçiş yapacak ve paylaşımlar arası gezinti bu şekilde yapılacak. Ayrıca ilgili gönderiden çıkmak için de sol üst köşeye geri tuşu yerleştirilmiş durumda.

Şuan geliştirme sürecinde olan Instagram Keşfet özelliğinin ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor.

Kaynak; shiftdelete

Yorum Bırakın