Cep telefonlarında akıllı sisteme geçiş, güçlü işletim sisteminin konumlandırılmasıyla mobil uygulamalar artık yaşamımızın vazgeçilmez unsurlarından olmuştur. Herhangi bir yazılım programı bilmeden de mobil uygulamaları gerçekleştirmek mümkündür. Bunu sağlayan birçok internet sitesi var. Bu sitelerin bir kısmı ücretsiz destek sağlarken, bir kısmı da belli bir ücret karşılığında mobil uygulama veriyor. Bu programlar sayesinde mobil uygulamanızı yaparak sanal âlemde kendinize özgün bir yer edinebilirsiniz. Bunlardan bazılarını tanıtırsak;

good-barber-nedir

Good Barber: İos ve Android için geçerli bir platformdur. 16-32 dolar arası bir ücret talep ediliyor. 350 ikon, 600 Google yazı fontu, 9 renk seçimi ile mobilinizi kişiselleştirebilirsiniz.

The AppBuilder: Etkinlik, broşür, personel ve müşteri odaklı bir mobil uygulama diyebiliriz. Kullanıcılar tek ekranda iki farklı uygulamayı takip edebilir. Uygulamaları dilediğiniz zaman şifreleme sistemiyle de koruyabilirsiniz. Çevrimiçi uygulama sayesinde uygulama alanı başlatılarak sistem içeriği doldurmaktadır. Ücret ise diyalogla belirlenmektedir.

Mobile Roadie: Bu platform sayesinde iOS ve Android uygulamaları herkesin yapabileceği sadeliğe indirilir. Sosyal medyadan iletişimleri transfer edebilen, medyayı daha etkin kullandıran misyonları bulunmaktadır. Blog içeriklerini de uygulamaya eklemesinde yardımcı olmaktadır. Bir uygulama geliştirdiyseniz onu kendi cihazınızda da kullanabilirsiniz. Bu sisteme ise Mobile Roadie Connect deniyor. Bu uygulama ücretsiz olsa da, diğer uygulamalarla düşünüldüğünde aylık ödemesi 125 dolardan başlıyor, özelliklerine göre yükselebiliyor.

Appery.io: İos VE Android haricinde Windows için de mobil uygulama yapılabilmektedir. Bulut şeklinde çalışan bir sisteme sahiptir. Download ve upload ise görevleri dışında kalıyor. Fare ile uygulamanızı sürükleyerek sistem ara yüzü çalışabilir. Bu görsellikse daha kolay çalışma yapmanızı sağlıyor. Özel eklentilerinize de açık bir uygulama sunmaktadır. Fiyatı ise ilk denemeye başlamanız ücretsizdir. Ancak özellikleri artırmak istiyorsanız ücret ödemeniz gerekiyor.

Appy Pie: ‘Kendin Yap’ prensibiyle çalışan bulut tabanlı bir mobil uygulamadır. Tek bir tuşa basarak arayabilirsiniz. Randevu programı sistemine de sahiptir. Ayrıca blogları, internet dokümanlarını entegre edebileceğiniz özellikleri bulunmaktadır. GPS ile de takip etme imkânı sunmaktadır. Daha birçok özelliği ile tutulan bir mobil uygulamadır. Başlangıçta ücretsiz olup, özelikler talep edildiğinde ödeme yapılmaktadır.

Bu örnek mobil uygulamalar dışında AppMachine, GameSalad, BiznessApps mobil uygulamalarını da sayabiliriz.

Yorum Bırakın