Kurumsal kimlik , bir kurumun şirket içinde ve dışında kurumun davranışlarını, duruşunu kısaca kurumun kendini temsil etmesine biçimlerinin tümüne verilen genel isimdir.

Artık en küçük firmaların bile bir internet websitesi, bir logosu, tabelası, broşürü olduğunu biliyoruz. Bu sayılan parçaların her birinin ek bir avantajı vardır ve asla küçümsenemez. Eğer çalışan bir kurum var ise bunun hem şirket içi hemde şirket dışında kendini temsil edebilecek kaliteye sahip olması çok önemlidir. Eğer bu konuda bir farklılık yaratmak istiyorsanız artık websitesi, logo değil çok daha fazla ek reklam alanı, görsel ve teknoloji biçimini kullanmak zorundasınız. Bunlar kurum içi ve kurum dışı ikiye ayrılır.

1.)Kurum İçi Kurumsal Kimlik

Kurum içi kurumsal kimlik çok önemlidir öncelikle iş ciddiyetinizi arttırır, şirketinize gelen-giden, alışveriş yapanlar için çok önemlidir. Öncelikle sade ve şirketinizi anımsatan bir logo bulmalısınız. Bunun yanı sıra bir antetli kağıt, kartvizit (şirketinizin her elemanı için ayrı), belgelerinizi sunabileceğiniz bir dosya, bloknotlar, haberleşme formları, muhasebe belgeleri (fatura, makbuz vs..), şirket içerisi giyim, dijital materyaller gibi üzerinde logonuzun, firma isminizin, sloganızın, iletişim bilgilerinizin yer aldığı belgeler öncelikli olarak olması gerekmektedir.

2. Kurum Dışı Kurumsal Kimlik

Kurum dışı tasarımlar biraz daha ek olarak yapılabilecek bir iştir. Kurum içi kurumsal kimliğinizi oturttuğunuzda kurum dışı çalışmalara başlayabilirsiniz. Örneğin araç üzerlerine tasarım yaptırabilirsiniz, binanıza cephe giydirme mümkünse cephe giydirme , değilse tabela vs. tarzı materyaller yaptırabilirsiniz. Ek olarak ofis içine de görsel tasarım konusunda kurumsallık katabilirsiniz. Bunun yanı sıra dışarıda elemanlarınızın kendini ve kurumu tanıtabilmesi için broşür,katalog, kit gibi belgeler hazırlayabilirsiniz. Gazete, dergi, internet gibi alanlarda reklamlar yayınlayabilirsiniz. Şirketinizin sektörü ne olursa olsun kurumsal bir web projesi ihtiyacınız var. E-ticaret yapmasanız bile insanlar şirket isminizi Google’a yazdığında sizin hakkınızda bilgi sahibi olabilmeli ve iletişime geçebilmelidir.

Yorum Bırakın