Koronavirüs süresi boyunca hepimiz tüm teknolojik kanallardan haberlere ulaşmaya çalışmaktayız. Özellikle bu dönemde doğru ve güncel bilgiye ulaşmak çok önemlidir. Birçok kaynak üzerinden farklı koronavirüs haberleriyle karşı karşıya geliyoruz. Çoğu kaynak da güvenilir olmayabiliyor. Bu yüzden devletin bilgilendirme sistemi hepimiz için daha güvenli olmakta. Peki bu sürede çevrim içi kaynaklar nasıl yönetiliyor? İsimtescil.net olarak dijitalleşme döneminde sizler için bu konuyu biraz daha irdelemek istedik:

  1. Detaylı Bir Şekilde Bilgilendirme

Koronavirüs tüm dünyada hızla yayılan bir hastalık. Hepimizin hayatını etkileyen bu virüs hem ülkemizi hem de dünyayı büyük oranda etkilemiştir. Gün içinde bir sürü test yapılıyor, pozitif vakalar belirleniyor veya can kaybı yaşanabiliyor. Bu dönemde doğru bilgiye ulaşmaya çalışan halkı bilgilendirmek için her gün hem televizyon aracılığıyla hem de internet üzerinden veriler yayınlanmakta. Yayınlanan verilerde günlük vaka sayısı, iyileşen hasta sayısı, entübe hasta sayısı, yoğun bakımdaki hasta sayısı, günlük test sayısı her gün güncel olarak bizlere aktarılmakta. Her gün ulaştığımız bu bilgiler sonucunda dünyadaki ve ülkemizdeki vaka bilgilerini yakından takip edebilmekteyiz. 

  • Yanlış Bilgiler Tespit Edilmekte

Herkesin evde kalmasıyla sosyal medya kullanımı oldukça arttı. Sosyal medyada yayılan her bilgi maalesef doğru olmuyor. Haberlerden, devletin yayınladığı verilerden ulaşabileceğimiz bilgiler dışında birçok kişi Koronavirüs hakkında bilgi paylaşımında bulunmakta. Sosyal medya da bu yanlış bilgilerin yayılmasında çok büyük bir rol oynamaktadır.  Yanlış bilgiler birçok kişinin panik olmasına sebep olacaktır bu yüzden Koronavirüs sürecinde sosyal medyadan bir süre uzak durulmalıdır. Doğru olmayan ve herkes tarafından yayılan bu bilgiler devlet tarafından teyit etilmektedir. Bu süreçte birçok yanlış bilgi yayılmış olup sosyal medya üzerinden veya basın açıklaması sırasında bilgilerin doğru olmadığı üzerine açıklamalarda bulunulmuştur.

  • Günlük Veriler ve Gelişme

Devlet koronavirüs’ün takibi için bir internet sitesi hazırlayarak herkesin verilere ulaşabilmesini sağladı. İnternet sitesinde Türkiye’nin güncel koronavirüs durumunu belirten tablolar bulunmakta. Günlük verilerin bulunduğu ve her gün güncellenen tablo dışında toplam vakaları takip edebileceğiniz bir tablo da bulunmakta. Bu tabloda ise tarihlerin üzerine tıkladığınızda o gün içinde kaç tane vaka olduğu ve vefat sayısı gösterilmektedir.

  • Güncel Verileri Takip Edebileceğiniz Kaynaklar

Bu süre boyunca sosyal medya ve haber siteleri dışında güvenebileceğiniz birkaç kaynak bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı aracılığıyla güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye’nin internet sitesi üzerinden Türkiye’deki güncel verilere ulaşabilirsiniz. TÜBİTAK’ın koronavirüs için hazırladığı COVID-19 Web Portalı’ndan da doğru verilere ulaşmanız çok kolay olacaktır. Aynı zamanda dünyadaki koronavirüs vakalarıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nün sitesini takip edebilirsiniz. Böyle zor bir zamanda yanlış bilgilerin yayılmasını hiçbirimiz istemeyiz. Yanlış kanallardan uzaklaşmamız bu siteler sayesinde çok kolay olacaktır.

  • Sağlık Bakanlığı’nın Mobil Uygulaması

Hayat Eve Sığar adlı mobil uygulama sayesinde KVKK dahilinde olup koronavirüs testi yaptırıp testleri pozitif çıkan kişilerin, hem kendilerinin hem sevdikleri insanların aynı zamanda da toplumun sağlığı için gerekli karantina kurallarına uyup uymadıklarının takip edilmesini sağlamaktadır. Uygulama için aynı zamanda GSM operatörleri ile de iş birliği yapılmaktadır. Hayat Eve Sığar uygulamasını akıllı telefonlarınıza indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz, hem AppStore hem de Google Play üzerinden kullanılabilen bu uygulama devletin tedbirleri koruması için teknolojik bir yöntem.

Yorum Bırakın