WhatsApp yakında Messenger Rooms entegrasyonu ile 50 kişilik görüntülü görüşmelere izin verebilir.

Geçen ay, WhatsApp video görüşmesinde katılımcı sınırını sekiz kişiye yükseltti ve şirket şimdi bir video görüşmesinde 50 katılımcının olmasına izin vermeye çalışıyor.

WABetaInfo‘ya göre , WhatsApp Web yakında kullanıcıların görüntülü aramaları yeni duyurulan Messenger Rooms a taşımasına izin verecek . Bilmiyorsanız Messenger Rooms tıpkı Zoom,Teams,Meet uygulamaları  gibi çalışır ve toplantı sahibinin bir video görüşmesine katılabilecek katılımcılarla bir bağlantı paylaşmasına izin verir. Bu özellik şu anda kullanıcılara aşamalı olarak sunuluyor ve kullanıcıların gelecekte WhatsApp grup çağrılarını Facebook Messenger’a taşımasına izin verecek.

WhatsApp, WhatsApp Web, Android ve iOS uygulamalarına Messenger Rooms kısayolu eklemeyi planlıyor. Kısayol, grup katılımcılarının aramaya katılmak isteyen diğer kişilerle paylaşılabilecek özel bir bağlantıya sahip bir Messenger Rooms oluşturmasına olanak tanır. Kullanıcılar bunu doğrudan Facebook’tan yapabilirken, kısayol mevcut WhatsApp gruplarının konuşmalarını kesintisiz olarak Messenger’a taşımasına izin verecektir.

Bu özellik Android için WhatsApp Beta’ya aşamalı olarak yayılmaya başladı. iOS ve Web için de mevcut olacak. WhatsApp’ın Android ve iOS’ta katılımcı sınırını azaltmayı planlayıp planlamadığı belli değil, çünkü küçük bir akıllı telefon ekranına 50 kişinin sığması zor olacak.

WhatsApp’ın yeni özelliği yayına alınırsa bahsetmiş olduğumuz Zoom, Meet, Teams gibi popüler video konferans uygulamaları arasında kendine nasıl bir yer edineceğini de ilerleyen dönemde görmüş olacağız.

Yorum Bırakın