TikTok son dönemde oldukça hızlı büyüyen ve birçok kullanıcının ve markanın dahil olduğu sosyal mecralar arasında gösteriliyor. Bir işletmeniz varsa, nispeten daha az rekabet olduğundan, TikTok pazarlaması markanız için harika bir seçenek olabilir. 

İsimtescil olarak bu yazımızda, işletmenizi bir sonraki seviyeye taşımak için TikTok’u bir pazarlama kanalı olarak nasıl ve neden kullanmanız gerektiğini ele aldık.

Neden TikTok Pazarlama?

Birçok işletme sahibi, TikTok’un bir pazarlama aracı olarak nasıl çalışabileceğini henüz tam olarak anlayamadı ve sosyal medya stratejilerine henüz TikTok pazarlamayı eklemediler. Bunun en büyük sebebi, markaların platformun yalnızca “genç” bir kullanıcı tabanına sahip olduğunu düşünmeleridir.

Ancak, TikTok artık çok sayıda kullanıcıya hitap eden bir sosyal mecraya dönüştü. Bu sebeple sosyal medyada hızlı bir yükseliş yakalamak istiyorsanız, acilen TikTok pazarlama stratejilerinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.

TikTok Nasıl Çalışır?

Platform, 15 saniye maksimuma çıkan ve toplam 60 saniyeye kadar birleştirilebilen, insanların akışlarında gezinerek videolarla etkileşime girilmesini sağlayan bir platformdur.

TikTok ile ilgili en ilgi çekici şeylerden biri, uygulamanın kullanıcılarına, videolarına her türlü düzenleme efektini ve arka plan müziğini eklemeleri için olanak sağlamasıdır.

Platformda etkileşim rakamları son derece yüksektir. TikTok, her boyuttaki hesap ile etkileşim seviyeleri söz konusu olduğunda diğer tüm sosyal medya mecralarını geride bırakıyor.

İşin zor kısmı, TikTok kullanıcılarında yankı uyandıran türden içeriğin nasıl oluşturulacağını bulmaktır. Bunun için de sürekli TikTok gündemini takipte kalabilir ve popüler olan videolar gibi içerikler üretebilirsiniz. Örneğin o gün trend olan şarkıyı videonuzun arkasında kullanmanız bile etkileşiminizin ciddi oranda artmasını sağlayabilir.

Platformu henüz hiç kullanmadıysanız bir süreliğine gözlemci olarak kullanabilir ve yeni içerik fikirleri geliştirebilirsiniz.

TikTok Pazarlama Videoları Oluşturun

Video oluşturmanın en basit yolu, TikTok uygulamasına giriş yapmak ve “artı” işaretine tıklamaktır. Sonrasında video kaydetmeye başlayabilirsiniz. TikTok’ta videolar maksimum 15 saniye olarak çekilebiliyor ve videolar maksimum 60 saniye boyunca birleştirilebiliyor.

Uygulamada “Artırılmış gerçeklik” teknolojisini kullanan birçok efekt var. Bu efektlerle, sanal öğelerle etkileşim halindeymişsiniz gibi görünebilir ve görünümünüzü değiştirebilirsiniz.

Bir video kaydettikten sonra,  “post prodüksiyon” alanına erişebilirsiniz. Bu alanda videolarınıza ses efektleri ve filtreler gibi ek efektler ekleyebilirsiniz.

Videonuza bazı hashtag’ler eklemenize izin veren bir bölüm var. Ayrıca izleyicilerinize görecekleri şeyin bir önizlemesini sunan bir “kapak” da seçebilirsiniz.

İlginç TikTok Pazarlama İçeriği Nasıl Oluşturulur

TikTok’ta başarılı olmak için gerçekten ilginç ve takip edilmeye değer içerikler oluşturmalısınız. Bunu yapabilirseniz, kullanıcıların videolarınızı izleme ve sizinle etkileşim kurma olasılığı oldukça yükselecektir.

Takipçilerinize, kendi alanınız ile ilgili güncel ve ilgi çekici bilgiler verebileceğiniz gibi komik içerikler de oluşturabilirsiniz. Çoğu kişi TikTok’u eğlenmek için kullansa da son dönemde bilgi verici içerikler paylaşan ve etkileşimi her geçen gün yükselen hesaplar da bulunuyor.

Mizahi içerik olarak hedef kitlenizin ilgilendiği sektörünüz hakkında espriler yapabilirsiniz. Komik içerik oluşturmakta zorlandığınız noktalarda ise efektlerin gücünden faydalanabilirsiniz.

TikTok SEO İçin Hashtag Kullanımı

İnsanların içeriğinizi TikTok’ta bulmasını istiyorsanız, TikTok SEO üzerine çalışmalısınız. TikTok SEO, içeriğinizi optimize ettiğiniz anlamına gelir, böylece platformdaki arama özelliğini kullanan kişilerin içeriklerinize ulaşma ihtimali artar.

Bunu sağlamanın en etkili yolu, bir video yayınladığınızda ilgili hashtag’leri kullanmanızdır.

Hangi hashtag’leri kullanmanız gerektiği konusundan emin olamıyorsanız TikTok’taki arama bölümüne alakalı, geniş bir anahtar kelime yazarak önerilen hashtag’leri inceleyebilirsiniz.

Yorum Bırakın