Logo, hedef kitleniz markanız ile ilk karşılaştığında, markanız hakkında fikir veren en önemli olgudur. Basit gibi görünse de marka kimliğinizi yansıtan bir logo tasarlamak ve bu logonun hedef kitlenizde istediğiniz algıyı oluşturmasını sağlamak zahmetli ve titizlikle çalışılması gereken bir süreçtir.

Bir logo üzerinde çalışmaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken çok sayıda şey vardır. 

Uzun Vadeli Düşünün

Logonuz, markanız var olduğu sürece onu temsil edecek. Logonuzu oluştururken bu hep aklınızda olsun. Sadece günü kurtaracak bir tasarım ya da ucuza mal edilen bir logo işinizi görmeyecektir. Bu noktada logonuzu tasarım aşamasında güvendiğiniz bir ekibe teslim edin. Markanız hakkında her şeyi logonuzu tasarlayacak kişiye detaylıca anlatın. Tasarımcınız; sizin ne istediğinizi, rakiplerinizden farkınızı ya da markayı birebir yansıtacak orijinal fikirleri sizin anlatımlarınız sayesinde geliştirecektir. Aksi halde iletişimsizlikler doğacak ve logonuzun teslim süresinin uzaması ya da istediğiniz gibi bir logo olmaması gibi sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz artacaktır.

Hareketli Grafiklerden Faydalanın


Hareketli tasarımlar, hayatımızın neredeyse her alanında yer almaya başladı. Hedef kitlede kalıcı bir etki uyandıran ve markaların uzun süre aklıda kalmasını sağlayan hareketli grafikleri logo tasarımınızda da kullanabilirsiniz.

Bu size modern ve yenilikleri takip eden bir marka imajı sağlayacaktır. Özellikle genç ve enerjik markalar, hareketli logolar ile eşsiz uyum sağlayabiliyor. Bunu demenizi tavsiye ederiz.

Logo Renginize Dikkat

Logo renginizi seçerken çok sevdiğiniz renkleri baz almaktan ziyade içinde bulunduğunuz sektörü yansıtacak renkler üzerinden ilerlemeye özen gösterin. Siyah ve beyaz çoğu sektör için kullanılsa da aslında her sektörün kendi içinde bir dinamiği bulunuyor.

Ayrıca tasarım aşamasında çok beğendiğiniz ve dijitalde eşsiz duran bir logo basılı hale geldiğinde sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Logonuzun basılı hali ile dijital halinde oluşabilecek renk farklılıkları oldukça can sıkıcıdır. Bunun önüne geçmek için tasarımcınızla logonuzun her aşamasını dikkatlice planlamalı ve beğendiğiniz logonun renkleri alışılmışın dışındaysa onaylamadan önce basılı halini de görmenizi tavsiye ederiz.

Alanlara Göre Logonuzu Çeşitlendirin

Firmanızın logosu; kurumsal kimlik dosyanızdan, sosyal medya hesaplarınıza; şirketinizin tabelasından, ofisteki bardağa, t-shirt’e ve fuarlarda kullanacağınız standlara kadar her yerde olacak. Aynı logoyu birçok yerde kullanacağınız için ufak çeşitlendirmeler yapabilirsiniz. Örneğin sosyal medya için beyaz bir tasarımda logonuzun siyah hali ya da siyah ağırlıklı bir tasarımda logonuzun beyaz hali kullanılabilir. Ya da bazı mecralarda logonuza arka plan eklenebilir. Ancak bu belirlediğiniz logo kullanımlarınız mutlaka sınıflandırıp kurumsal dosyanıza eklemelisiniz. Aksi halde zaman içerisinde bu kullanımlar birbiri ile karışabilir ve istemediğiniz bir karmaşa ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yenilikçi Tasarımlar

Logo tasarımınıza geçilmeden önce rakip firmaların ve global markaların logolarını dikkatlice inceleyin. Dünya çapında adı duyulan markaların logolarına baktığınızda ne görüyorsunuz? Tasarımları ile nasıl rakiplerinden daha farklı şekilde konumlanmayı başarmışlar?

Logo tasarımınıza yapacağınız yaratıcı dokunuşlar, logonuzu rakiplerinden ayırarak bambaşka bir kimliğe kavuşmasını sağlayacaktır.

Minimalist Tasarımlar Akılda Kalıyor

Basit ve yaratıcı tasarım trendleri her alanda uygulanmaya başladı. Logonuzda her şey olsun istiyorsanız sonuçta sadece karışık bir tasarım elde edersiniz. Bunun yerine basit ve yaratıcı bir çizgiden ilerleyin. Başarılı olmuş büyük firmaları incelediğinizde karşınıza her zaman basit ve iyi düşünülmüş logolar çıkacaktır.

İyi ve başarılı markaların yaratıcı alan adlarına sahip olduğunu unutmayın. Domain ve hosting hizmetlerimiz için İsimtescil ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Bırakın