Kurumsal iş yerlerinde personel veya çalışan elaman sayısının fazla olduğu gerek merkezde gerek sahada çalışanların idare ve kontrolünü sağlamak amacıyla işletim sistemlerinde ağ, hosting yoluyla kullanılan bilgisayar veya mobil cihazların kontrolü idareye ait bilgi sistemleri tarafından sağlanır. Kurumsal verilere zarar gelmemesi adına, yazılım yükleme, silme, veri depolama, zararlı yazılımları engelleme, web servislerine erişim kontrolleri gibi işlemler MDM ile sağlanır.

MDM nedir? Nasıl Kaldırılır?

MDM, Mobil Cihaz Yönetimi yani Mobile Device Management kelimelerinin kısaltmasıdır. Kurumsal verilerin, mobil cihaz (akıllı telefon, tablet gibi) işletim sistemleri üzerinden bilgi güvenliğini sağlamak amacıyla idaresidir. Kurum, kuruluş ve işletmeler bilgi güvenliğini sağlamak amacıyla sahada çalışan personelin iş süreçlerini takip etmek, denetlemek ve çalışmaların kesintisiz sürmesi amacıyla iş verileri, e-posta, bilgi ve belge takiplerini mobil cihazlardan yönetilebilir. Yönetim ve erişim dışı kalmak için mdm nedir nasıl kaldırılır, zihnimizi meşgul eden bir konudur. Kullandığımız mobil cihazın tüm programlarına erişebilmek ve yönetimini sağlamak amacıyla tam yetkili olmak istersiniz. Mobil cihazlar üzerinde tam kontrolü sağlamak çeşitli programlar kullanarak veya cihaza root (cihazda tüm programlar için tam yetki) yaparak MDM’yi kaldırabilirsiniz. MDM’yi kaldırdığınızda bağlı bulunduğunuz ağ yönetiminden koptuğunuz için mobil cihazların kaybolması ya da çalınması halinde gerekli verilerin dışarıdan erişimi yapılamayacağından problemler yaşamanıza neden olabilir.

İnfoline MDM Nedir?

Kullanmış olduğunuz mobil cihazınız ilk açıldığında kullanmış olduğunuz programlara erişimi sağlamak amacıyla giriş ekranı gelir. Cihaz giriş ekranında kullanıcı adının ve şifrenin girilmesi istenir. Bu ekran bağlı olduğunuz kurumsal ağ veya hosting tarafından yönetilen  Mobil Cihaz Yönetimi için tasarlanmış ekrandır ve infoline mdm nedir sorusunun cevabıdır.

Mdm Agent Nedir?

Mobil Cihaz Yönetiminde Agent, kullanılan MDM programına ait bilgisayar, tablet ve mobil cihazların yönetimini yapan bir yazılımdır. Sisteminizin yazılım ve donanım envanterini çıkarır. Bu yazılım için bir tür ajan diyebiliriz. Yapılan iş ve işlemlerin takibi amacıyla programın kurulumu esnasında MDM Agent mobil cihazlara otomatik olarak yüklenir. Cihazlarda birden fazla kullanıcıya aynı anda bağlanabilir ve kontrol edebilir.

Birçok iş yeri veri güvenliklerini sağlamak, kurumsal ağ yapılandırılması, idaresi, kurulumu, mobil cihaz yönetimi, cihazlarının verimli ve güvenli bir şekilde yönetilerek çalışmasını sağlayan teknoloji ve yazılımları ile kendilerini ispatlamış firmalar ile çalışmak isterler. Firma araştırması yaparken isimtescil.net web sitesini inceleyerek hizmet alanları ve çalışmalarını hakkında bilgi alabilirler.

Yorum Bırakın