Her ne kadar ülkemizde 4G uyumlu telefonlar satılmaya başlansa bile 4G teknolojisinin şuan için kullanılabilir olmadığını hepimiz biliyoruz. Dördüncü nesil kablosuz telefon teknolojisi olan 4G Türkiye’ye gelmeden, Güney Kore ve Japonya’dan sonra dünyaca ünlü Nokia markası da 5G teknolojisi için çalışmalara başladı. 

2013 yılının Eylül ayında Nokia’nın büyük bir bölümünü Microsoft şirketi kendi bünyesine aldığını biliyoruz. Ancak Nokia’yı bu sefer gündeme getiren Siemens ile ortak kullandıkları ağ birimindeki büyük yenilik. Finlandiya’nın Oulu şehrinde Nokia’nın 5G test çalışmalarına önümüzdeki yıl çalışmayı başlayacağı haberi şimdiden büyük bir heyecan ve merak uyandırıyor. Öncelikli olarak Finlandiya’da bir 5G veri aktarımı test ağı kurmak hedefleniyor. Kullanılabilir hale getirilmesinin 2015 Yılı olduğu tahmin ediliyor. 2015 Yılında gelebileceği söylenilen bu 5G teknolojisi kullanıcıya 20 milisaniyede 500Mbps aşan veri hızları sunacak.

5g teknolojisi

5G Teknolojisi ile neler yapılabilir?

5G internette daha hızlı dolaşabilmek daha doğrusu kişisel kullanımlarınız için hiç ihtiyacınız olmayacağınız bir teknoloji. Yeni gelişen teknolojilerden olan 4K Ultra Hd çözünürlükteki videoları internete yüklemek ve indirmek için yeterli hızlara sahip olmak için 5G teknolojisi ihtiyacınız var.

Basit düzeyde genel bir tespit yaparsak;

  • 2010 Yılının Başlarında Oslo ile Stockholm’de 4G kullanıma başlanıldı.
  • Samsun Türkiye Genel Müdürü 4G’nin 2015 Yılında Türkiye’ye geleceğini Söyledi.
  • Nokia Dünya’ya 2015 yılında 5G teknolojisini getireceğini duyuruyor.
  • Türkiye’ye 5G teknolojisinin gelişi 2020 olarak gözüküyor.

Sonuç olarak teknolojiler gelişiyor, veri aktarım hızları artıyor ancak Türkiye gelişen teknolojilerden hep 5 sene sonra tanışıyor.

Yorum Bırakın