Sosyal medya, tüketici davranışlarını barındıran en büyük veri tabanıdır. Sosyal medyada dinleme yapmak bu sebeple önemli bir pazar araştırması verisine sahip olmanın yoludur. Markanızın ve rakip markalarınızın web üzerindeki tüm kampanya süreçlerini inceleyerek satışlarınızı artırabilir, pazarınızı araştırabilir ve çok sayıda veri bilgisine sahip içgörü elde edebilirsiniz.

Türkiye’nin en büyük domain ve hosting satıcısı İsimtescil.net olarak bu yazıda, sosyal medya dinlemesi yapmanın 5 basit adımını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İhtiyaçların ve kazanımların yönetimi çoğu zaman zorludur. Son sosyal medya kampanyanız ne kadar iyi karşılanmış olursa olsun, şirket tarafından uzun vadede onaylanması için ölçülebilir sonuçlara dönüştürülmesi gerekir. İşletmeler İçin Gerekli Olan Sosyal Medya İpuçları bilgisine sahip olmak ölçülebilir sonuçlar almak adına ilk adımlardan biridir.

Gelir tablolarına yansımadığı sürece başarılarınızı işletme sahiplerine iletmek umduğunuz tepkileri almanıza engel olabilir. Peki satıştan iyi bir gelir nasıl elde edilebilir? Tabi ki sağlam bir pazar araştırması yaparak ve marka performansınızı ölçen sosyal dinleme araçlarını kullanarak!

Sosyal dinleme ile ilgili deneyimleriniz ne olursa olsun, her zaman daha fazlası vardır. Markanızın sosyal ağlar ve web üzerindeki değerini izleme ve analiz etme, gerçek faydalar sağlar. Basitçe söylemek gerekirse, milyarlarca insan kullandıkları ürünler ve hizmetler hakkında konuşmak için internet ortamını kullanmaktadırlar. Bu sebeple sosyal dinleme hızlı bir şekilde pazar araştırması yapabilmenin ve sosyal satış gerçekleştirmenin en güzel yoludur.

Pazarlama işinizde tam olarak ne kadar fark yaratabileceğini görmek için sosyal dinleme kullanım örneklerini daha ayrıntılı inceleyelim.

Markanızın İtibarını Gözetin

Her işletme sahibinin kalbine tam olarak hitap eden, ölçülemeyen bir metrik varsa bu itibardır. Profesyonel bir marka yaratmanın, sosyal satış başarısına ulaşmada 1. adım olması tesadüf değildir. Sosyal dinleme araçları, itibarınızdaki herhangi bir dalgalanmayı ölçmenize ve izlemenize olanak tanır ve herhangi bir büyük hatadan önce olayları çözmenize yardımcı olur.

Müşteriler, kötü deneyimlerini çevrimiçi bir platformda paylaşmaya yatkındırlar. Markanızı ilgilendiren konular etrafındaki konuşmaları takip etmek, gelir kaybınızı anlamanıza ve gerektiğinde harekete geçmenize olanak tanır.

Pazarlama kampanyanızın herhangi bir noktasında, platformlar arasında nasıl çalıştığınızla ilgili hızlı bilgi için sosyal medya izleme araçlarına başvurabilirsiniz. En az kaynak gerektiren platform en etkili olanı olabilir. Bu sebeple bilinçli ve stratejik adımlar atmanız her zaman önemlidir.

Güvenilir Rakipleri Analiz Edin

Rakiplerinizin neyin peşinde olduğunu anlamak pazar araştırmasının temel taşlarından biridir. Rakiplerinizin bir listesini tutmak, sahip oldukları etki payına bakarak pazar paylarını ölçmek ve sonuç olarak rekabet ortamınızın tam bir resmini elde etmek için sosyal dinleme araçları kullanın.

En güçlü rakiplerinizi öğrendikten sonra, müşterilerin onlar hakkında neyi sevdiğini ve sevmediğini öğrenmek için ürünleri etrafındaki sohbetleri inceleyin. Rakiplerinizin hatalarından öğrenebileceğiniz bir şey olup olmadığını görmek için en çok reklamı yapılan özelliklerle ilgili gerçek kullanıcı geri bildirimlerini inceleyin. Nihayetinde sosyal dinleme, Benzersiz Değer Teklifinizi hassaslaştırmanıza ve rekabetiniz tarafından göz ardı edilen pazar segmentlerini kapsamanıza yardımcı olacaktır.

Ürünlerin Geri Bildirimlerini Raporlayın

Diyelim ki şirketiniz yeni bir ürün piyasaya sürdü, ancak satışlar tam olarak beklenen noktada gitmiyor. Şüphesiz, birisi şimdiden derinlemesine araştırma modunda, akla gelebilecek her hatayı listeliyor. Şüphelendiğiniz herhangi bir özellik hakkında müşteri geri bildirimi almak için sosyal medya izleme araçlarına bakmalısınız.

Ürünlerinizde size içgörü sağlayabilecek anahtar kelimelerden bahsedin: Ambalaj, renkler, tasarım… Sosyal medyadaki konuşmalar söz konusu olduğunda hiçbir ayrıntı küçük değildir! Ürününüzün piyasadaki benzer ürünlere karşı nasıl durduğunu görmek için karşılaştırmalı araştırma bile yapabilirsiniz.

Anında Müşteri Desteği Sağlayın

Çoğu zaman, mutlu müşteriler iyi iş anlamına gelir. Ayrıca evet, hiçbir müşteri ekibi, özellikle geleneksel destek kanallarının dışında olanlar, her kullanıcının talebini karşılayamaz. Kesinlikle müşterilerin beklediği kadar hızlı değil. Müşterileri dönüşler noktasında memnun etmek zordur.

Sosyal medya dinleme araçları ise markanızın tüm datasını gerçek zamanlı olarak izleyerek hem ortalama yanıtı hem de çözüm süresini en aza indirmenizi sağlayabilir.

Hatta sohbetler önceliğe göre sıralanır ve böylece ilk önce doğrudan uygulamadan sağlayabileceğiniz en acil geri bildiriminize ihtiyaç duyan sözleri görürsünüz. Tüm sözlerinizi gelen kutusunda toplamak için günlük veya haftalık e-posta bildirimlerini de tercih edebilirsiniz.

Sizlerle daha önce Sosyal Medya Pazarlaması Neden Önemli? başlık bir yazı paylaşmıştık. Sosyal medya kanallarını etkili kullanmak size daima iyi gelir ve mutlu müşteri kazandıracaktır. İsimtescil.net blog sayfası olarak bizden söylemesi!

Yorum Bırakın