Proticaret SSL Kurulum işlemleri için takip etmeniz gereken adımlardan önce, isimtescil.net sitemizden bir ssl sertifikası almış ve bu sertifikanın etkin olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Akabinde aşağıdaki adımları takip ederek, sitenizde ssl sertifikasını aktif edebilirsiniz.

İlk olarak hybird panel > hosting bilgilerim > panel adresiniz sekmesinden cpanel’e geçiş yapmalsınız. Eğer cpanel bilgilerinizi biliyorsanız, direk bu bilgilerle girebilirsiniz.  Giriş yaptıktan sonra Phpmyadmin yazan kısma tıklayınız

Açılan ekranda solda veritabanını adınızın yanındaki artı işaretine tıklayınız. Karşınıza tüm tablolarınız sayfalandırılmış olarak gelecektir.

İkinci sayfadan ps_configuration tablosunun üzerine tıklayınız.

Karşınıza gelen ekranda üst kısımda Ara butonu göreceksiniz. O butona tıklayınız.

Artık tablonuzda arama yapabileceğiniz bir bölümdesiniz. Arayacağımı ibare ise “%ssl%” ibaredir. Bu ibareyi Name kısmının karşısındaki kutucuğa yazmalsınız. (Buradaki % işaretleri önemlidir, aradığımız kelimenin başında ve sonunda farklı ibareler olabileceğini belirtmektedir.)

SSL kelimesini tablo içinde arattığımızda karşınıza iki veri çıkacak. Bizim işlemimiz PS_SSL_ENABLE sütünu ile olacaktır. Orada Value değerinde siz de 0 (sıfır) ibaresi olacaktır. Bu ibareyi 1 (bir) yani aktif olarak değiştiriniz. (Üzerine mouse ile tıklarsanız size güncelleme imkanı verecektir.)

Bu işlemlerden sonra Tablonun altındaki git butonuna basınız ve kayıt ediniz. Artık Phpmyadmin üzerinde işlemlerimiz bitti. Şimdi cpanel üzerinden dosya yöneticisine giriniz ve orada public_html altında yer alan config dizinindeki config-inc.php dosyasını açmalısınız. Orada aşağıda yer alan kodu aratınız.

define(‘_PS_SSL_PORT_’, 443);

Bu kodun hemen altına ise şu kodu ekleyiniz.

if(isset($_SERVER['HTTP_SSL']))
{ 
$_SERVER['SERVER_PORT']=443; 
$_SERVER['HTTPS']='on'; 
}

 

Bu işlemden sonra sitenizde artık ssl aktiftir ve Güvenli ibaresi çıkmaktadır.

Sending
User Review
4.13 (8 votes)

Yorum Bırakın