Alan adı güvenliğinizi saldıralara karşı korumak için çok dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle internet ortamında yaşanacak olan saldırılar sonucunda istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Peki alan adı güvenliğinde nelere dikkat etmeliyiz? İsimtescil editörlerimiz bu konu da hangi yolları izlemeniz gerektiğini araştırdı.

Adım adım alan adı güvenliği;

Alan adınızı korumak, alan adınızın ayarlarını ve kontrol panelini korumak için çok önemlidir. Bu alana erişen kişiler, e-posta ve web sitesi erişilebilirlik ayarlarınızı değiştirebilir. 
Etki alanınızı, etki alanı adı ayarlarınızdaki yetkisiz değişikliklerden veya istemeden kaybetmekten korumak için bu adımları izlemeniz yararlı olacaktır.

Güçlü şifreler kullanın: Güçlü bir şifre, karmaşık bir sayı, harf ve sembol dizisi değildir. Bunun yerine, tahmin edilmesi zor olan rastgele bir şifre oluşturmak için bir şifre üreticisi kullanmayı düşünün. Yaygın isimler, doğum günleri, yıldönümleri vb. kullanmaktan kaçının.

Kendi güvenlik duvarınız olun: Etki alanınıza erişimi olan herhangi biri potansiyel olarak ele geçirebilir. Hesap bilgilerinizi web yöneticiniz dâhil hiç kimseye vermeyin. Birinin barındırma hesabı giriş bilgilerinize erişmesi gerekiyorsa, hesabınızdaki etki alanı adlarını yönetmesi gereken kişilere erişim düzeyleri vermek için Hesap Yöneticisi özelliğini kullanın.

2 adımlı kimlik doğrulama: Hesabınızda iki faktörlü kimlik doğrulamanın kullanılması iki adımlı bir oturum açma işlemi içerir. Hesabınıza erişmeniz gerektiğinde, bir şifrenin yanı sıra SMS kimlik doğrulaması gibi başka bir adımı kullanarak başka bir güvenlik katmanı ekler.

Kayıtlı hesabınıza düzenli olarak giriş yapın: Hesap bilgilerinizin doğru olup olmadığını kontrol edin.

Güvenli E-posta: Etki alanınıza bağlı e-postayı güvende tutmak, etki alanınızı güvende tutmanın anahtarıdır. Şifrenizin karmaşık olduğundan emin olun ve sık sık değiştirin. Güvenli bir e-posta sunucusu kullandığınızdan ve kullanmadığınız zamanlarda süresi dolanabilecek ücretsiz hizmetleri kullandığınızdan emin olun. 

Uygulamaları güncel tutun: Kendinizi bilgisayar korsanlarından korumak için güvenlik güncellemelerini takip etmelisiniz. Bu durum virüsleri ve zararlı yazılımları caydırır. Tüm uygulamaları web hesabınızda saklayın.

Kayıtlarınızı Güncel Tutun: Etki alanı iletişim bilgilerinizi kayıt şirketinizle doğru tutun. Bu, ICANN’den yalnızca yasal bir gereklilik değildir, aynı zamanda güncel kayıtları tutmak, herhangi bir şüpheli faaliyet gerçekleşirse, kayıt şirketinizin sizinle iletişime geçme yolu olmasını sağlamanın en iyi yoludur.

Bildirimler almaya hazır olduğunuzdan emin olun, böylece hesabınızdaki herhangi bir değişiklik olursa, kayıt şirketiniz sizi hemen uyaracaktır. Bu uyarı, beklemedeki bir transferi durdurma şansı veriyor.

Değişiklik yapma izni: Çoğu kayıt şirketi, alan adı sahipleri ve müşterileri için ekstra bir güvenlik düzeyi sağlamak için bir kayıt defteri kilitleme hizmeti sunar. Bir kayıt defteri kilidi edindiğiniz zaman, alan adınızı izniniz olmadan transfer etmenizi önler.

Bir etki alanı yetkilendirme kodu kullanın: EPP olarak bilinen bir Genişletilebilir Hazırlama Protokolü, etki alanı adı kaydı sırasında ekstra bir güvenlik katmanı sağlar. Kayıt şirketi tarafından yeni etki alanı sahibine benzersiz bir Yetkilendirme Bilgisi Kodu (AIC) atanır. Etki alanını bir kayıt memurundan diğerine aktarmak için bu kod gereklidir. İstenmeyen etki alanı transferlerinden etkili koruma için AIC’lerinizi güvenli ve gizli tutun.

Sitenizi Koruyun: SSL sertifikası- SSL koruması, alabileceğiniz en iyi güvenlik özelliklerinden biridir. Bir SSL Sertifikası ile müşterilerinizi kimlik hırsızlığına karşı koruyun. Bir müşterinin adı, banka hesap bilgileri ve fatura adresi gibi hassas bilgileri, bilgisayarlarından etki alanı web sunucunuza aktarım sırasında şifrelenir. Bu işlem bilgilerinin çalınmamasını sağlar. 

Yorum Bırakın