Google ve YouTube, çocuklar için aldığı yeni güvenlik önlemlerini duyurdu. Google ve YouTube tarafından duyurulan çocuklar için alınan yeni güvenlik önemleri nedir? Detayları haberimizden okuyabilirsiniz…

Dijitalleşen dünya ile beraber çocuklarımız ellerinden telefon, tablet ve bilgisayarı elinden düşürmüyorlar desek yeridir. Hal böyle olunca ebeveynilerin de çocuklarının girdikleri siteleri, oynadıkları oyunları sürekli kontrol etmek zorunda kalıyorlar. Bunun için de ya bilgisayarların yada telefonların ayarlar kısmından güvenlik önlemleri ile kontrol ediyorlar. Ancak dijitalleşen dünya da çocuklarımızı da böyle basit güvenlik önlemleri ile kandırmak çok zor oluyor.

Google ve YouTube aramalarında çocuklar için yeni dönem

Google’ın platformlarında çocuklar ve gençler için güvenliği artırmayı amaçlayan YouTube ve arama özelliği için bir dizi güncelleme yayınladığını duyurdu.

13-17 yaş arasındaki çocuklar tarafından oluşturulan videolarda varsayılan yükleme yerine, özel yükleme seçeneği yer alacak. Bu özellik sayesinde içeriğin yalnızca kullanıcı ve seçtiği kişi tarafından görülmesine olanak tanıyacağı gibi ”herkese açık olarak paylaş” seçeneği de yine tercihler arasında olabilecek.

Yeni olarak eklenen özel yükleme seçeneğine ek olarak, YouTube ayrıca 13-17 arası tüm kullanıcılar için varsayılan olarak “mola verme ve uyku vakti hatırlatıcılarını etkinleştirecek. Blog haberine göre, video paylaşım platformu bu kullanıcılar için varsayılan olarak otomatik oynatmayı da kapatacak. Sürekli çocuklar için yeni gizlilik ayarları üzerine çalışan YouTube, önümüzdeki günlerde ise YouTube Kids de yer alan teşvik edici videoları da kaldırması bekleniyor.

Google ise yine kendi platformunda değişiklikler yapmaya devam ediyor. Şirketin ilk getirdiği yeniliklerden biri 18 yaş altındaki kullanıcılar için konum geçmişini kapatmak. Bu yaş kategorisinde yer alan çocuklar için artık konum geçmişi varsayılan olarak kapatılacak.

Bir diğer değişiklik ise Google Görsel sonuçlarıyla ilgili. Arama devi, 18 yaş altındaki herkesin ya da ebeveynlerinin, resimlerinin Google Görsel sonuçlarından kaldırılmasını sağlayan yeni bir politika sunuyor. Bunun yanı sıra şirket, Play Store üzerinde de yine güvenlikle ilgili önemler almaya başlayacak. Bu da uygulama yükleme sırasında o uygulamanın çocuklar için yararlı olup olmayacağını tespit edecek.

Yorum Bırakın