Web Sitenizi Koranavirüs’e Göre Düzenlediniz mi? Koronavirüs sebebiyle herkes evinden işlerini yürütmeye başladı ve bu durumun ne kadar süreceğini kimse öngöremiyor. Hepimiz internet üzerinden alışveriş yapıyoruz, başka şirketlerle toplantı düzenliyoruz kısacası hayatımızın büyük bir kısmını teknoloji ile sürdürmeye başladık. Bu durum bazı kişilerin fırsat bularak dolandırıcılık, fahiş fiyat uygulamaları gibi riskleri de getirmiş oldu. İşletmenizin de saygınlığını ve güvenilirliğini sağlamanız için internet sitenizde bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir. Bir işletme olarak sizin için öncelikli olması gereken bir şey varsa, markanız için tüketici ile güvendir. İnternet sitenizi Koronavirüs’e göre düzenlemeniz bu süreçte işletmenize katkı sağlayabilir.

  1. Çalışanlarınızı ve Şirketinizi Tanıtın

İnsanların size güvenmesini sağlamak için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri, sizi kişisel olarak tanımasına izin vermektir. İnsanların size güvenmesini istiyorsanız bunu kolayca yapabilirsiniz. Kendinizin ve şirketin diğer çalışanlarının resimlerini ve biyografilerini internet sitenize ekleyebilirsiniz. Hikayenizi anlatmak, marka oluşturmanın önemli bir parçasıdır. Kitlenizin sizi nasıl gördüğünü şekillendirir ve ürünlerin ötesine bakmalarını ve nereden geldiğinizi anlamalarını sağlar.

  • Telefon Numaranızı ve Adresinizi Ekleyin

İnsanlara erişilebilir olduğunuzu bildirin. Bunu yapmanın en iyi yolu, telefon numaranızın ve adresinizin web sitenizde olduğundan emin olmaktır. Bu, yerel arama sonuçlarında ilerlemenize ve yasal bir işletme olduğunuza dair güven oluşturmanıza yardımcı olur.

  • Profesyonel Başarıları, Sertifikaları ve Ödülleri Vurgulayın.

Şirketiniz profesyonel bir dernek, Ticaret Odası veya benzeri bir kuruluş tarafından tanındıysa, müşterilerinizin görebileceği takdirleri gururla gösterin. Başarılarınızı internet sitenizde göstermeniz müşterilerinizin güvenini tazeleyecektir. Sertifikalar ve ödüller herkesin yerinde görmesi için çerçevelenebilir ve kaydedilebilir.

  • Müşterilerinizin Görüşlerini Paylaşın.

Görüşler ve yorumlar kuruluşunuzda müşteri güveni oluşturmanıza yardımcı olabilir. Müşteriler, ilişki kurabilecekleri birini veya başka birini gördüklerinde, kuruluşunuza daha rahat bir şekilde güvenebilir. Müşteri görüşleri ile müşteri güvenini artırmanın bazı yaratıcı yolları vardır. Müşterilerden gelen olumlu geri bildirimleri de sitenize ekleyebilirsiniz. Örneğin, web sitenize, yazılı referansların yanı sıra video referansları da ekleyebilirsiniz.

  • Dürüst ve Açık Olun

Pazarlama ve reklamcılık yoluyla müşteri güvenini arttırmanın anahtarı dürüst ve anlaşılır olmaktır. Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi basit ve basit bir şekilde vurgulayan temel pazarlama kampanyaları oluşturun. Bir reklam gördüklerinde ve mağazaya girdiklerinde ürün hakkındaki doğru bilgileri ve yorumları gördüklerinde müşterilerinizin güveni artacaktır.

  • Çalışanlarınız ve Müşterlerinizin İlişkisi

Müşteri güveni büyük ölçüde çalışanlarla olan etkileşimlere bağlıdır. Çalışanları, müşterilerle kişisel ve bire bir ilişkiler geliştirmeye teşvik edin. Buna ek olarak, çalışanların örnek olması gerekir. Telefon araması, iade etme veya ürün stokları hakkında çalışanlarınızın söylediklerini yapmaları gerekir. Başkalarıyla kurdukları iletişim sayesinde diğer müşterilerinizin de güvenini kazanabilirsiniz.

  • Hedef kitlenizi tanıyın

Pazar araştırması, çok uzun zaman önce değil, bir hile olarak görülüyordu. Ancak, tüketicilerin herkese uyan tek bir yaklaşımdan ziyade kişiselleştirilmiş bir deneyim istedikleri bir çağda her zamankinden daha önemli. Müşterilerinizin ihtiyaçları, ortak sorunları ve ağrı noktaları hakkında kapsamlı araştırmalar yapmak, onlarla çok bireysel bir temelde uyarlanmış çözümler ve mesajlar geliştirmenize yardımcı olacaktır. İhtiyaçlarını derinlemesine anlayabiliyor ve sadece sorunlarını çözmekle kalmayıp katma değer sağlayan bir hizmet sunabiliyorsanız, müşterilerinizin size daha fazla güvenme olasılığı daha yüksektir.

Yorum Bırakın