En İyi Antivirüs’ü Seçerken Nelere Bakmalı?

Günümüzde bilgisayarlar heyecan verici yeni özellikler geliştirip uyguladıkça, bilgisayar korsanları da gelişmekte ve günümüzün bilgisayarları ve mobil iletişim cihazları sizleri çeşitli şekillerde gelebilecek saldıralara karşı savunmasız bırakmaktadırlar.

  • Virüsler
  • Kötü amaçlı yazılım
  • Kimlik Avı
  • Casus
  • Fidye yazılım (Ransomware)
  • Reklam yazılımı (Adware)
  • Truva atı

Antivirüs seçimi dikkatli bir şekilde iyi bir araştırma ile karar verilmelidir. Virüsler genellikle herhangi bir belirti göstermeden cihazlarınıza yerleşebilir ve kişisel  verileniz için güvelik açığı oluşturup kullandığınız cihazların sistemlerine zarar verebilirler.

Virüsten koruma yazılımı seçerken tüm cihazlarınızın korunmasını sağlamak önemlidir; günümüzde Bilgisayarlardan ve Akıllı telefonlardan mobil bankacılık işlemleri gerçekleşmektedir ve kişisel bütün dosyalarımız bu cihazlarda saklanmaktadır.

Akıllı cihazlarınızda Sürekli Koruma sağlayan ve güncel antivirüs yazılımı bulundurmak çok büyük bir önem arz etmektedir.

2020 yılındaki en iyi AntiVirüs programlarını sizler için derledik.

Norton

Norton Antivirüs, bilgisayarınıza ve kişisel bilgilerinize yönelik tüm yeni ve gelişen tehditleri kapsayan birçok özelliğin yanı sıra, sektördeki en iyi virüs algılama ve temizleme algoritmalarından birini sunmayı başarmaktadır.

Ebeveyn Kontrolleri

Kredi Kartı Koruması

VPN

Kişisel Verilen Korunması

Parola Koruması

Gibi pek çok konuda destek vermektedir. Norton‘un kendi sitesi üzerinden akıllı telefonlara ücretsiz deneme sürümlerini indirebilir yada Lisans sürümü paketlerini tercih edip uzun vadede korumayı hedefleyebilirsiniz.

MACKeeper

MacKeeper, Apple’ın ekosistemi için özel olarak tasarlanmış ve 3 milyondan fazla kullanıcıyı güvende tutan çevrimiçi, çevrimdışı, casus yazılım ve virüs koruması sağlayan özel bir virüsten koruma yazılımıdır. Apple ürünleriniz için güvenle kullanım sağlayabileceğiniz mükemmel bir yazılım.

Antivirüs

Anti Malware

Adware Temizleyici

Bellek Temizleyici gibi pek çok konuda destek vermektedir. Detaylı bilgiye MACKEEPEER ‘dan ulaşabilirsiniz.

McAfee

McAfee, Antivirüs korumasında en kolay tanınan markalardan biridir. Antivirüs koruma endüstrisinin zirvesine yükseldiği 90’lı yıllardan beri bilgisayarlarımızı koruyor McAfee, yaklaşık 30 yıllık deneyime dayanan en üst düzey virüsten koruma yazılımı sunmaya devam ediyor.Son derece başarılı antivirüs çekirdeğinden ve güvenli parola depolama gibi hayranların sevdiği özelliklere kadar McAfee, bilgisayarınızı veya mobil cihazınızı güvence altına almak için çaba sarf etmeden taş bırakmaz. Aslında, son zamanlarda yapılan bir test, McAfee ‘nin virüs korumasının en tepesinde olduğunu ve hem bilinen hem de bilinmeyen virüsleri tespit etme ve ortadan kaldırma açısından endüstri ortalamasını yendiğini ortaya koydu.

Malwarebytes

Malwarebytes, işletim sistemi Android, iOS, macOS ve Microsoft Windows için kötü amaçlı yazılım bulan ve kaldıran bir kötü amaçlı yazılım önleme yazılımı olarak kullanılan bir programdır. Malware grubuna;

Virüs

Trojan (truva atı)

Backdoor (arka kapı)

 Worm (solucan)

Adware (reklam  yazılımı) gibi kötü amaçlı programlar girmektedir.

#Malwarebytes Anti – Malware Nedir? Nasıl Kullanılır? #DDoS Nedir? – DDoS Saldırısı Nasıl Engellenir?

Yorum Bırakın