SSL Sertifikası nedir? Bir web sitesi için SSL sertifikası neden önemlidir? SSL sertifikası ile ilgili işletmenizin web sitenizi korumak merak ettiklerinizi sizin için araştırdık…

Siber güvenlik, gerçek bir risktir ve etkili bir şekilde ele alınması ve yönetilmesi gereken bir risktir. Her işletme, faaliyet gösterdiği sektörden bağımsız olarak hem içeriden hem de dışarıdan siber tehditlerle karşı karşıyadır. Ve hem kendini hem de müşterilerini korumalıdır.

Siber tehditlerin zamanla gelişmesi gibi, siber güvenlik de onunla birlikte gelişmek zorundadır. Bu, işletmenizin güvenlik gereksinimleri ve siber saldırıların karmaşıklığı değiştikçe siber güvenlik ile güncelleme yapmanız ve geliştirmeniz anlamına geliyor.   

İşletmeniz ister yeni ister uzun süreli olsun, bunu yapmamanın sonuçları maliyetli olabilir – tedarikçi veya müşteri gereksinimlerini karşılayamamaktan hizmetlerin kesintiye uğramasına, dolandırıcılığa, gelir kaybına, itibarın zedelenmesine ve hatta yasal işlemlere kadar değişebilmektedir. Web siteniz için gerekli olan en uygun SSL sertifikası fiyatları için tıklayınız.

Siber güvenlik neden önemlidir?

İşinizi kurarken veya büyütürken siber güvenlik için 3 adıma dikkat etmelisiniz;

  • İşletmeniz ve diğerleri için risk
  • Ticari faaliyetler üzerindeki etkiler
  • Uyum yükümlülükleri

Belirli güvenlik gereksinimlerine veya sertifikalarına uymanız gerekmektedir. İşletmenizin web sitesinin güvenlik önlemlerinin yeterli olduğuna dair kanıt talep edecek potansiyel müşterileriniz veya iş ortaklarınız ile işinizi rahatlıkla ve güvenli olarak yürütebilirsiniz.

Ayrıca, güçlü bir siber güvenlik duruşu geliştirmek, işletmenizin bazı saldırılara karşı yani sıra ülkelere hizmet sunmanın ön koşulu olan küresel standartları karşılamasını sağlamaktadır.

Son olarak, web site sahipleri SSL güvenliği ciddiye aldığınızı ve bir saldırı olması durumunda iş sürekliliğini sağlamak için önlemler aldığınızı gösterir. 

Siber güvenlik yolculuğunuza nasıl başlayabilirsiniz?

Siber güvenlik yolculuğunuza başlamak için, işinizin siber güvenlik yeteneklerinizi nasıl geliştireceğini düşünmelisiniz.

Şimdi ve gelecekte siber güvenlik ihtiyaçlarınızın anlaşılmasına dayanan sağlam bir güvenlik çerçevesine sahip olmanıza yardımcı olabileceği yerdir.

İzleyebileceğiniz bazı adımlar şunlardır:

İşletmenizle ilişkili temel siber güvenlik risklerini belirleyin

Bu riskleri nasıl azaltacağınızı bilin

Yasalar, düzenlemeler, gizlilik dahil sektörünüzle ilgili uyumluluk gereksinimlerini ve bir güvenlik çerçevesine uyum sağlama ihtiyaçlarını anlayın

Bir siber güvenlik çerçevesi seçin

SSL güvenlik sertifikası almayı düşünün

Ortaya çıkan riskleri veya gereksinimleri hızlı bir şekilde ele alabilmeniz için siber güvenliğe çevik bir yaklaşım geliştirin

Herhangi bir siber güvenlik sertifikası almaya karar verirseniz, sistemlerinizi, politikalarınızı ve süreçlerinizi gereksinimleri karşılayacak şekilde hazırlamanız gerekecektir.

SSL Sertifikası, işletmenizin siber güvenlik konusundaki kararlılığını müşterilerinize kanıtlamanın en iyi yoludur.

Yorum Bırakın