Popüler Sosyal Mecra Twitter | Twitter da Retweet Nedir? Nasıl Kullanılır?

Açıklama: Gelişen teknoloji ve internet çağı, sosyal medyayı hayatımızın bir parçası haline getirmiştir. Günün her saatinde internete ve sosyal medyaya erişim sağlıyor, interneti ve sosyal medyayı rahatlıkla kullanabiliyoruz. Böyle teknolojik bir çağda yaşıyorken, Twitter gibi büyük bir sosyal mecradan uzak durmak neredeyse imkansız.

Twitter, dünyanın en büyük ve en çok kullanılan sosyal ağlarından bir tanesidir. Twitter’ın ortaya çıkışı da, kullanımı kadar basittir aslında. Twitter, kurucusu olan Jack Dorsey’in bir SMS sistemine ihtiyaç duyması ile ortaya çıkar. Bu çok basit gibi görünen ihtiyaç günümüzde kopamadığımız, hayatımızın bir parçası haline gelmiş olan Twitter’ın ortaya çıkma sebebidir. Twitter’ın logosuna bakıldığında da haberleşme amacı ile oluşturulduğunu anlamak çok zor olmayacaktır. Bu durum gibi çok basit olarak gördüğümüz pek çok şey, birçok insanın hayatını değiştirebilir.

İnsanlar, gün geçtikçe hayatlarını sosyal medya üzerinden yaşamaya başlamıştır. Çağımızın en büyük teknolojisi olan internet hem olumlu hem de olumsuz yönde hayatımızı fazlası ile etkiliyor. Artık, birbirimiz ile yüz yüze iletişim kurmaktan çok sosyal medya üzerinden iletişime geçiyoruz. Sosyal medyanın, ülkemizde de gelişmesi ile birlikte 25 Nisan 2011 tarihinden itibaren Türkiye’deki kullanıcılar Twitter’a erişim sağlamaya başlamıştır. En çok kullanılan mecralardan olan Twitter, pek çok insana bir anda ulaşabilmeyi sağlamaktadır. Twitter’da bir gündem yaratarak kamuoyu oluşturabilir bu sayede pek çok insana ulaşabilirsiniz. Twitter, bu yönü sayesinde diğer sosyal mecralardan farklılaşarak devamlı kullanıcılarının iletişim halinde kalmasını sağlar.

Twitter Terimleri

Twitter’da insanlar ile iletişimi tweet atarak ya da DM ile sağlayabilirsiniz. Diğer bir adı ile tweetlemek terimini, kullanıcıların hesapları üzerinden gönderi paylaşması olarak tanımlayabiliriz. Bir tweetin maksimum uzunluğu 280 karakterdir. Bir kullanıcı tweet atarken başka bir kullanıcıyı etiketleyebilir yani, mention atabilir. Böylelikle kullanıcılar birbirleri ile iletişime geçebilir. Twitter’da kullanılan bir başka ve önemli kelime ise; retweettir. Peki Twitter’da retweet nedir derseniz, başka kullanıcıların tweet’lerini paylaşmak retweet nedir ve twitter retweet nedir gibi soruların kısaca cevabıdır.

Twitter’da bir kullanıcının tweet’ini olduğu gibi paylaşabilirsiniz. Dilerseniz, tweet’i paylaşırken alıntıla diyerek kendi yorumunuzu da katabilirsiniz. Beğendiğiniz bir gönderiyi retweet yaparak bütün takipçileriniz ile paylaşmış olursunuz. Twitter’da çok sık kullanılan bir diğer kelime ise;FAV’dır. FAV’lamak yani favorilerine eklemek bir gönderiyi beğenmek anlamına gelmektedir. Fakat yapılan güncellemeler ile FAV tuşu yerini “Beğen” tuşuna bıraktı.

Son olarak Twitter’in en önemli ve farklı özelliği olan Trend Topic (TT)’den bahsetmek gerekir. Trend Topic, popüler konu anlamına gelmektedir. Twitter kullanıcıları tarafından bir hastag’in fazlasıyla paylaşılmasından dolayı popüler olan konular Trend Topic listesine girmektedir.

Yorum Bırakın