Web sitenizin SEO sıralaması gerçekten önemlidir, bu yüzden sıralama da üst sıralara çıkmak için bazı ipuçlarına dikkat etmelisiniz. Fakat Google sıralaması düşünüldüğü gibi statik olmayabilir. Bu durumu şu şekilde açıklayabiliriz, SEO’da eğer bazı faktörlere dikkat etmezseniz sitenizin sıralaması üst sıralara çıkarken bir anda alt sıralara da düşebilir.  

Web siteleri, web işlerini yapabilen veya işleyebilen bazı yazılımların kullanımıyla etkin bir şekilde çalıştırılır. Bir Arama Motoru Optimizasyonu, temel olarak web sitenizi arama motorlarına sunmayı amaçlamaktadır. Google ve devilfinder örnekleridir. Bu nedenle, bir barındırma sağlayıcısı seçiminiz, maruz kalma şansınızı kaybedebilir veya bu bağlantıyı oluşturmanıza yardımcı olabilir.

1. Kapalı Kalma Süresi ve Çalışma Süresi:

SEO için en önemli faktör diyebiliriz. Evsahibi platformun kapalı kalma süresi olarak adlandırabiliriz. Süresiz durma süreleri, bir web sitesini güvenilmez hale getirir ve bu bir barındırma hatasıdır. Sık sık kapalı kalma süresi, bu nedenle, bir anahtar kelime girildiğinde web sitelerinizle alakalı aramaların sonuçlarını etkiler. Arama motorları, kararsız ve güvenilmez bir web sitesinin sonucunu çıkarmak istemez. Arıza sürelerinin neredeyse kaçınmasının imkansız olduğu zamanlar vardır. Bununla birlikte, büyük bir çalışma süresi yüzdesi bir ev sahibi tarafından garanti edildiğinde, çoğu zaman, web sitesine erişilebilecektir. Bu nedenle, öncelikli olarak sitenizin çok iyi çalışır durumda olması gerekiyor. Sitenizin uzun saatler kesintisi olduğu zaman SEO Sıralamasını etkiler.

2. Hız:

Herhangi bir web sayfasının hızı çok önemlidir. İnsanlar belirli siteleri terk ediyorlar çünkü sayfalarının yüklenmesi makul bir zaman alıyor ve ardından açılıyor. Yalnızca kullanıcılar sitenizden bıkmayacak, arama motorlarındaki sıralaması da etkilenecektir. Genellikle yavaş olan ve kullanıcılara erişmeleri zor olan bir site, daha aktif ve erişilebilir bir web sitesine kıyasla büyük olasılıkla aynı sıralamaya sahip olmaz. Bazı diğer ana bilgisayarlar için, belirli web sayfalarını çalıştıracak kadar güçlü yetkili sunuculara sahip olmayabilirler. Bu Web sıralamasında bir düşüş getirebilir.

3. Paylaşılan Hosting:

Web sitenizde neler olup bittiğini neredeyse tamamen kontrol edebileceğiniz için özel sunucular orijinaldir. Hız, sunucudaki tek kullanıcı olduğunuz için de iyidir.

4. Güvenlik:

Kullanıcılar güvenli bir Web istiyor. Google, İnternet’i daha güvenli bir yer haline getirmek için çalıştıklarından, yalnızca Güvenli web sitelerine de erişmeyi istiyor. Bu güvenli bir barındırma ne kadar basit. Kullanmak istediğiniz barındırma yazılımı ne kadar yüksek? Güvenlik önlemleri ne kadar gergin? Eğer bilgisayar korsanları web sitelerine girerlerse, onunla bir şeyler yapabilirler ve arama motorları bunlara tolerans göstermediğinden SEO sıralamanızı tehlikeye atar.

5. Farkındalık:

Hosting platformunuzun SEO’yi ve kurallarını anladığından emin olun. Tam olarak ne hakkında olduğunu bilmiyorlarsa, en ufak bir fikre sahip olmadan iyi bir rütbe alma çabalarınızı engelleyebilirler. Örnekler, bir ana bilgisayarın Web sahibine, yalnızca eklentileri için altyapıları için çok ağır olması nedeniyle sınırsız erişim hakkı vermesini sağlar. Sunucunuzun SEO ile yakından tanıştığından ve verimsizliği önlemenin temellerinden emin olun.

6. Mesafe:

Sinyaller iletildiğinden ve bu iletim zaman gerektirdiğinden, kullanıcıların makul bir mesafede olması önemlidir. Sunucular daha uzaklaştıkça yavaşlayabilir. Bununla birlikte, yakınlık açısından, kullanıcıları müşterilere daha yakın olan sunucuları kullanarak bağlayabilen bazı barındırma hizmetleri vardır.

7. Yer:

En uygun sonuçlara ulaşılmadan web sitelerinin yerlerine arama motorları tarafından erişilir. Örneğin, Kanada’dan bir arama yapılırsa, önce gelecek olan sonuçlar Kanada’nın sonuçlarıdır. Belirli bir barınağın yerini belirleyen işaretçiler var. Bu işaretçilerden biri, konumlara göre tahsis edilen IP adresidir. Bu nedenle, web siteniz belirli bir ülkedeki insanların daha fazla bilgi arayışında olabileceği gibi, ürün veya hizmetlere odaklanıyorsa, söz konusu ülkede bir Barındırma için gitmeniz önerilir. Web sitelerinin sonuçlarının ortaya çıkması gibi, daha üst sıralarda yer alır.

Yorum Bırakın