Dijital çağın son geldiği noktada video görüntülenmeleri her geçen gün artıyor ve internet kullanıcıları videolu içerikleri daha fazla tercih ediyor. Video pazarlama, müşterileri çekmek ve yeni bir ortam üzerinden bir kitleye ulaşmak için sosyal ve dijital kanallardaki pazarlama kampanyalarında ilgi çekici videoların kullanılması anlamına gelir. Çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu olan YouTube, pazarlamacılar ve marka ajansları için oldukça önemli bir platformdur. Pazarlamacıların çoğu YouTube’u video pazarlama stratejilerinin bir parçası olarak kullanır.

YouTube pazarlaması, bir kişinin veya bir şirketin kanalında YouTube platformunda iş ve ürünleri tanıtma uygulamasıdır. Bunun, marka reklamcılığı alanında oyunun kurallarını değiştiren önemli bir araç olduğu söylenebilir. SEO ilkelerinin video ile birleşimi, dijital markalaşmada yeni bir boyut olarak konumlandırılabilir.

Video prodüksiyonu, ilgi çekici içerik oluşturmanın yanı sıra, videomuzun başlığını, açıklamalarını, etiketlerini, altyazılarını, küçük resimlerini, alt yazılarını ve kategorisini içeren video hakkında görüntüleyenlere bilgi veren videonun meta verilerini optimize etmeyi bilmekle ilgilenir. Bu ayrıntılar, videonuzun YouTube’da düzgün bir şekilde dizine eklenmesini ve videonuzun benzer videolar aralığında görünmesini sağlar, böylece daha fazla kullanıcıya erişme imkanınız olur.

Kullanıcının dikkatini çeken yeni bir video oluşturmak çok fazla zaman ve enerji gerektirir. Videonuzu ön plana çıkarmak için YouTube tanıtım hizmetleri bir nimet olabilir. Bir YouTube tanıtım hizmeti, markanızın yeterliliğini göstermenin yanı sıra marka bilinirliği oluşturmak, etkinlikleri tanıtmak, bilgi ve gerçekleri paylaşmak vb. için de bir araçtır.

İsimtescil olarak, YouTube’daki içeriğinizi optimize etmek için daha fazla görüntüleme sağlamanıza ve aboneleri artırmamıza yardımcı olacak bazı bilgileri derledik.

Video Başlığı: Videolarınıza verdiğiniz başlığı optimize etmek oldukça önemlidir. Video başlığında odak anahtar kelimelerin kullanılması, videonun ne hakkında olduğunu netleştirir ve potansiyel izleyicileri videonuzu izlemeye teşvik eder.

Anahtar Kelime Araştırması: Olağanüstü sayıda görüntülemeye sahip bir video, çoğunlukla popüler bir anahtar kelime etrafında optimize edilir. Doğru anahtar kelimeleri bulmak için videonuzu tanımlayabilecek tüm anahtar kelimeleri bir liste haline getirebilirsiniz. YouTube’un “arama önerisi” özelliğini kullanarak, YouTube’un kendisi tarafından önerilen anahtar kelimler ile kıyaslama yapabilir ve en çok aranan anahtar kelimeler üzerinden bir strateji geliştirebilirsiniz.

Etiketler: Etiketleme, videolarınızın daha fazla görüntülenmesine yardımcı olacak ilgili anahtar kelimeleri doğrudan başlığınıza girmenize olanak tanıyan YouTube’daki en iyi SEO özelliğidir. LSI anahtar kelimelerinin (odak anahtar kelimelerle ilgili anahtar kelimeler) uygun miktarda kullanılması, bu etiketlerle daha olası seçenekleri keşfetmenize yardımcı olabilir ve erişimini genişletebilir.

Aboneliğe teşvik et: Bir abone, geçmişteki değerli içeriğiniz nedeniyle sizi takip etmeyi seçen ve gelecekte ilgilerini çekecek yeni içerikler üreteceğinize güvenerek sizi takip eden kişidir. Kullanıcı YouTube kanalınıza abone olursa, videolarınız yayınlarında daha üst sıralarda yer alacaktır. Ayrıca, abone sayısı yüksek olan bir kanal, YouTube’un algoritmasına göre arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alır.
 
Üretim Sahnesi: SEO’nun ötesinde, kullanıcıları videolarımıza çeken kaliteli bir bileşen var. Video efektleri, kamera yerleşimi, video görselleştirme ile ilgili birkaç ipucu ve püf noktası, sabit videolar için tripod kullanımı, arka plan seçimi, optimum aydınlatma ve ses netliği, bir videoyu öne çıkarabilecek önemli faktörler arasındadır ve bu detaylar izlenme sayılarını artırmak açısında oldukça değerlidir.
 
Küçük resim: Göz alıcı bir küçük resim bir sıralama faktörü değildir, ancak tıklamaları tetikleyebilir. Küçük resminizin video hakkında bilgilendirici olduğundan ve izleyicilere videonun ne hakkında olduğunu anlattığından emin olmanızı tavsiye ederiz.

 
Altyazılar ve kanal bağlantısı: Altyazılar, videolarınızı işitme engelli izleyiciler ve başka bir dil konuşan izleyiciler de dahil olmak üzere daha geniş bir kitleyle paylaşmanıza olanak sağlar. Daha yüksek katılım, video arama sıralamasını yükseltir ve görüntülemeleri artırır.

YouTube videolarınızı olması gerektiği şekilde optimize ederek, kanalınızın tanıtım sürecini kolaylaştırabilir ve daha fazla kişiye erişebilirsiniz. Daha iyi erişilebilirlik için, yalnızca video bağlantılarını değil, kanal bağlantılarını da tanıtmaya çalışmalısınız. Video pazarlama stratejilerinizde başarılar dileriz.

Yorum Bırakın