Tüketicilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için, arama sonuçları sürekli gelişiyor ve web sayfalarını yerel arama sonuçları için optimize etmek amacıyla işletme sahiplerinin üstesinden gelmeleri gereken yeni engeller ortaya çıkıyor. SEO’nun önümüzdeki yıllarda nasıl dönüşeceğini tahmin etmek zor olsa da yeni trendlerin ortaya çıkacağını ve yerel arama dünyasını etkileyeceğini söylemek ve bu anlamda 2022 yerel SEO trendleri için araştırma yapmak mümkün olabiliyor.

Markaların daha görünür olmalarını ve yeni hedef kitlelere ulaşmalarını sağlayan SEO, her yıl değişen ve gelişen bir kavram. Peki 2022’de yerel işletmelere yardımcı olacak en son yerel SEO trendleri nasıl olacak? İsimtescil olarak bu yazımızda 2022 yerel SEO trendleri üzerine bir inceleme derledik.

Kullanıcı Deneyimi (UX) Önemini Artırıyor

Kullanıcı deneyimi (UX), bir kullanıcının uygulamanız veya web sitenizle nasıl etkileşime girdiğini ifade eder. Kullanımı kolay bir web sitesi iyi bir kullanıcı deneyimi sağlarken, planlanmamış bir web sitesi kullanıcı deneyimini oldukça kötü etkileyebilir.

Google, arama amacı, kullanıcı deneyimi, mobil uyumluluk ve bekleme süresi gibi ölçütleri sıralamayla ilgili hususlar olarak içeren EAT fikrini başlattı. Zengin bir çevrimiçi deneyim, tüm bu unsurları içermelidir.

Site ziyaretçilerine planlı bir kullanıcı deneyimi sağlamak, ziyaretçileri daha uzun süre sitede kalmasını ve web sitenizle daha fazla etkileşim kurmalarını sağlar. Bu da web sitenizi değerlendiren arama motorlarına, sitenizin kaliteli içerikler ürettiğine dair sinyaller gönderir ve arama sonuçlarında site sıralamanız yükselir.

Mobil Uyumlu Site

İnternetten satın alma oranları araştırılırken, internet kullanıcılarının büyük çoğunluğunun mobil cihazları kullandığı sonucuna ulaşılıyor. Web siteniz mobil kullanıcılar için yeterince iyi değilse sitenizin hemen çıkma oranı yükselecek ve site ziyaretçileriniz azalacaktır.

Mobil uyumluluk, SEO açısından olmazsa olmaz bir faktördür. Mobil uyumluluk, geleneksel olarak arama motoru sıralamasının kritik bir bileşeni olarak kabul ediliyor ve 2015’ten beri resmi olarak bir sıralama öğesi olarak da belirlendi. Ayrıca, Temmuz 2019’da Google, artık varsayılan ayar olan yeni siteler için mobil öncelikli dizine eklemeye öncelik vermek için algoritmalarını güncelledi. Web siteniz henüz mobil cihazlar için optimize edilmemişse, değerli fırsatları kaçırıyorsunuz.

Google My Business

Google My Business, yerel aramanın zirvesi haline geldi. Google My Business, (https://blog.isimtescil.net/google-my-business-nedir/) şirketinize Google’ın gereksinimlerini karşılamada yardımcı olacak bir araçtır.

Bu yıl tüketici alışveriş davranışlarında ve iş faaliyetlerinde yaşanacak kesinti nedeniyle, güncel detayları bulmak müşteriler için her zamankinden daha önemli. Piyasada tanınmak istiyorsanız, şirketiniz için GMB gereklidir. 

Video İçeriği Daha da Popülerleşiyor

Bu yılın sonunda, video içeriği (https://blog.isimtescil.net/video-seo-videonuzu-arama-icin-optimize-etmenin-yontemleri/) web trafiğinin büyük bir bölümünü kapsıyor olacak. Web sitenize daha fazla video materyali eklemek, web kullanıcılarınızın sitenizi tıklamalarını sağlamak noktasında çok faydalı olacaktır.

Videolar; eğlenceli, faydalı, bilgi verici, karışık bir konuyu basite indirgeyerek anlatım sağlamaları vb. birçok özellikleri sayesinde internet kullanıcıları tarafından çok sık tercih edilmektedir. Video içeriğinizi sosyal mecralarınızda da yayınlamayı unutmayın. 

Sesli Arama Optimizasyonu

Sesli arama (https://blog.isimtescil.net/sesli-arama-nedir/) 2021’de zaten artışta olmasına rağmen, önümüzdeki yıl yerel trafiği artırmak isteyen işletmeler için oyunun kurallarını değiştirecek. 2022’de teknolojinin her yerde olacağının öngörmek güç değil. Sesli aramaların müşterilerin tam olarak ne istediğini sağlamadaki güvenilirliğinin gösterilmesiyle, bu arama yaklaşımını kullanan yeni yerel şirketleri bulmak giderek daha yaygın bir uygulama haline gelecek.

Arama Amacı Önemlidir

Arama amacını anlamak söz konusu olduğunda, Google bu noktada oldukça iyi ve işlevsel sonuçlar sunabilir. Google algoritması, karmaşık verileri anlama ve sindirme yeteneğinde sürekli olarak büyüyor ve daha iyi bilgiler sunuyor. SEO uzmanları, (https://blog.isimtescil.net/seo-nedir/) 2022’de arama amacı topladıklarını garanti etmek için SERP analizlerini mutlaka stratejilerine dahil etmelidir.

1 Yorum

Yorum Bırakın