Google My Business, hayatımıza Google Rehber olarak girdi. İşletmeler için teknolojinin faydalı yönlerini bir araya getiren bu uygulama, bir süre sonra Google My Business adını aldı. Uygulamanın genel amacı ise, yakınındaki işletmeleri arayan kullanıcıların, Google Haritalar’ı kullanarak bu işletmelere hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilmeleri. Ücretsiz olan bu uygulama, işletmelere yakınlarında bulunan kullanıcılara erişme imkanı sunuyor.

Google My Business kullanımının bazı avantajları şu şekilde:

  • Uygulamayı kullanarak işletmenizin Google Haritalar’da görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kategori ve işletme adı ile arama yapan kullanıcılara ulaşabilirsiniz.
  • Adres ve telefon bilgilerinizi paylaşarak kullanıcıların size hızlıca ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Adwords reklamlarını kullanarak daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz.
  • Web siteniz olmasa dahi, Google Adwords kullanarak adres ve telefon bilgilerinizi kullanıcılar tarafından kolayca görülebilir duruma getirebilirsiniz.
  • Daha fazla kullanıcıya, daha kısa süre içinde erişebilirsiniz.

Google My Business, farkı internet araçlarıyla kullanıcılara ulaşırken yaşanan zaman kaybının önüne geçiyor. Bu durum hem kullanıcılar hem de işletme sahipleri için oldukça avantajlı. Aynı amaç için çok sayıda farklı uygulamanın kullanılması işletmeler için zaman kaybına sebep olduğu gibi, kullanıcıların da sıkılıp işlemlerini yarıda bırakmasına neden olabiliyor. Google My Business’ın sağladığı tek şifre ile yönetilen sistem, işletmelerin zaman kaybını engellediği gibi kullanıcılara da daha hızlı ve kolay erişim imkanı tanıyor.

“Google My Business nedir?” sorusu kısa ve net bir şekilde şu şekilde yanıtlanabilir: bu uygulama; markaların, kuruluşların, işletmelerin, sanatçıların ve ürünlerin Google Harita üzerindeki konumunu, hizmete dair güncel bilgilerini, logolarını, fotoğraflarını, web adreslerini, reklam potansiyellerini ve ziyaretçi istatistiklerini tek bir yerden yönetebilecekleri, işletme dostu bir uygulamadır. “Google My Business ücretli mi” sorusunun yanıtı ise hayır, ücretsizdir. İşletmelerin hayatını bir hayli kolaylaştıran bu uygulama, tek bir panel üzerinden yönetilebilir. Panelde yapabileceğiniz işlemler şu şekildedir:

  • İşletmenizle ilgili bilgileri her daim güncel tutabilirsiniz.
  • Sadık bir müşteri kitlesi yaratabilir, müşterilerinizin sizinle ilgili yorumlarını Google My Business’ta paylaşabilmelerini sağlayabilirsiniz.
  • Panel üzerinden analiz yapabilir, kullanıcılarınızın etkileşimini takip edebilir, buna göre işletmenizi daha da geliştirecek adımlar atabilirsiniz.
  • Google Analytics ve kanalınızdaki istatistikleri takip edebilirsiniz.
  • Kullanıcılara hizmet saatleriniz hakkında bilgi verebilirsiniz.
  • Yerel aramalarda öncelikli olarak bulunabilirsiniz.

Google My Business’ta yer almak için kayıtlı bir Google hesabınızın olması yeterli. Uygulamayı kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, paylaştığınız bilgilerin doğruluğu. Bilgilerin doğruluğu hem Google tarafından önemseniyor, hem de kullanıcılarınızın size ulaşabilmesi, dahası güven duyabilmesi için son derece önemli. Google bilgilerinizin doğruluğunu e-mail, HTML ve DNS metotları ile kontrol eder. Google’ın My Business’ı işletmelere sunarken hedeflediği konular ise şu şekildedir:

  • İşletmenizin, kullanıcılar tarafından kolaylıkla bulunabilmesi ve bununla bağlantılı olarak kullanıcıların Google’da arama yaparak işletmelere kolayca ulaşabilmeleri.
  • Müşterilerden gelen yorumların okunabilmesi ve işletme tarafından yanıtlanabilmesi.
  • Müşterilerin işletmenize hangi anahtar kelimelerle geldiğinin analiz edilebilmesi.

Eskiye dönecek olursak, Google My Business’ı PTT Sarı Rehber’e benzetebiliriz. Kullanıcılar olarak eskiden Sarı Rehber’i kullanarak ulaştığımız işletmelere, şimdi dijital olarak rahatlıkla ulaşabiliriz. Üstelik Google My Business, ikili bir etkileşim imkanı sunar. Eskiden sadece işletmenin bize verdiği bilgilerle yetinmek durumundayken, şimdi kullanıcı olarak işletme hakkında düşündüklerimizi paylaşabiliriz. Google My Business bu anlamda kullanıcı görüşünü de değerli kılıyor. İşletmelerin kendilerini geliştirmeleri, dahası internet ortamında dürüst ve tarafsız yorumların bulunabilmeleri için Google My Business ve benzeri uygulamalar son derece önemli.

5
Sending
User Review
0 (0 votes)

Yorum Bırakın