Google’ın yeni Haziran spam algoritması güncellemesini sundu. Google geçen hafta yeni spam algoritması güncellemesi sunumunu, yeni bir güncellemeyle bu hafta tamamladı. Peki Google’ın sunmuş olduğu bu yeni algoritma güncellemesi nedir? Bu sorunun cevabını yazımızdan okuyabilirsiniz.

23 Haziran’da Google, yeni spam algoritması güncellemesinin sunumunu, bir hafta sonra takip etmek üzere yakında bir başka güncellemeyle tamamladı. Çoğu web sitesinin endişelenecek bir şeyi olmayacak ve sıralamada herhangi bir değişiklik görmeyecektir. Google’ın spam tanımı, kullanıcıları kişisel bilgi sağlamaya veya kötü amaçlı yazılım yüklemeye kandıran düşük kaliteli sitelere odaklı bir güncelleme olduğunu bildirdi.

Yeni spam güncellemesi aynı zamanda kimlik avı dolandırıcılıklarını da hedef alması bekleniyor. Bu güncelleme de dikkat edilmesi gereken; Haziran ayındaki spam güncellemesini takiben sitenizdeki sıralamalarda aniden bir düşüş görürseniz, sitenizin güvenliğini incelemeniz ve olası bir saldırının işaretlerini aramanız gerekiyor.

Güvenilir Olmayan Sonuçlar İçin Google Arama Bildirimi Uyarıları

Google araştırma ekibinden çıkan sonuca göre, kullanıcılara güvenilmez sonuçları vurgulayabilir. Arama sonuçlarında güvenilir ve güvenilir olmayabilecek yeni sayfalar gösterildiğinde, arama yapan kişiye bildiren yeni bir arama özelliğini test ediyorlar. Buradaki fikir, aşağıdakileri okuyan bir bildirimi ustaca ortaya çıkarmaktır: “Bu sonuçlar hızla değişiyor gibi görünüyor.” veya “Bu konu yeniyse sonuçların güvenilir kaynaklar tarafından eklenmesi bazen zaman alabilir.”

Google yetkileri konu hakkında yaptığı açıklamada, bunun kullanıcının sorgusu için en uygun ve güvenilir sayfayı bulmasına yardımcı olacağını söyledi. Daha yeni sayfalar güvenilir bilgiler içerebilir, ancak Google’ın güvenilir arama sonuçları oluşturmak için zamana ihtiyacı vardır.

Yorum Bırakın