Sosyal medya platformları Instagram ve Facebook, yanlış bilgilendirmelere karşı çalışmalara başlıyor. Özellikle son yıllarda aşı konusunda ailelerin yanlış yönlendirilmesini ortadan kaldırmak adına sağlık kuruluşları ile birlikte çalışmalara başlanıyor.

Facebook ve Instagram’da yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmek adına yeni önlemler alıyor. Facebook, yanlış bilgilendirme yapan sayfaların erişimlerini azaltırken, Instagram ise arasayfalarda ve hastag sayfalarında bu bilgileri göstermeyerek önüne geçmeyi hedefliyor.

Sosyal medya platformlarını bu kararı almalarında ki en önemli sebep ise, sağlık kuruluşlarının yanlış bilgilendirme konuları hakkında baskı yapması. Çünkü insanlar sosyal medya platformlarında çıkan haberin doğruluğuna hemen inandığını düşünürsek kararın doğru olduğunu söyleyebiliriz. Facebook yetkilerince yapılan açıklamaya göre, ‘Eğer aşı ile ilgili bu uydurma bilgiler Facebook‘ta görünürse, bunlara karşı harekete geçeceğiz. Konu hakkında örnek verecek olursak, bir grup veya Sayfa yöneticisi aşı hakkında yanlış bilgilendirme yapan bir gönderim yaparsa, bu grup veya Sayfayı tavsiye edilenler bölümünün dışında bırakacağız ve haber ve arama içerisindeki dağıtımlarını azaltacağız ve bu yanlış bilgilendirmeye sahip olan reklamları reddedeceğiz.

Kaynak: time.com

Yorum Bırakın