Sosyal medya pazarlaması, teknoloji ve internetin yayılması ile birlikte şirketlerin reklamlarını, ürünlerini tanıtmak için en çok kullandıkları platform haline geldi. Kısaca, hedef kitleye en kısa yoldan ulaşabilmek ve geri dönüş sağlamak isteyen pazarlama uzmanlarının trendleri yakından izlemesi zorunlu hale geliyor.

Sosyal medya platformları, hemen hemen herkesin faydalanabileceği etkili bir reklamcılık yöntemi sunar, ancak birçok küçük işletme Facebook ve Twitter’ın gücünü benimsemekte tereddüt eder, çünkü onları nasıl kaynak olarak uygun şekilde kullanacaklarından emin değillerdir.

Başarısızlıklarınıza Odaklanın

Pazarlama amaçlı sosyal medya platformlarının gücünden yararlanırken atılacak ilk adım geçmiş başarısızlıklarınızı analiz etmektir. Nerede yanlış yaptın, altta yatan soruna neyin yol açtığı ve gelecekte daha iyisini nasıl yapabilirim? Bu soruları cevaplamaya hazır olmadığınız sürece, şirketiniz modern sosyal medya platformlarının gücüne hiçbir zaman başarılı bir şekilde ulaşamayacaktır. Çok küçük işletmelerin yaptığı ortak hatalardan biri çabalarını tek bir platformda pekiştirmektir. Yalnızca Facebook’a veya sadece Twitter’a odaklanmak yerine, bir kerede birçok farklı platformu kapsayan kapsamlı bir stratejiniz olması gerekir.

Sosyal medya istatistikleri bize, tüm küçük işletmelerin yaklaşık yüzde 73’ünün sosyal medya platformlarında yer aldığını, ancak bu şirketlerin çoğunun yalnızca Facebook ve Twitter’a odaklandığını, çünkü Batı pazarındaki en çok etkilenen kişiler olduğunu hatırlatıyor. Bununla birlikte, bu iki platformun dışından yararlanabileceğiniz birçok sosyal medya fırsatı vardır ve bazı işletmeler, genel mesajlaşmalarının daha az olan ancak benzersiz mesajları için daha fazla potansiyel hedefi olan platformlara odaklanarak muazzam şekilde faydalanabilirler. 

Özel ürünlere, el yapımı esnaf eserlere veya diğer güzel tuhaflıklara odaklanan küçük bir şirketseniz, görsellere ve fotoğraflara odaklanan bir platform olan Instagram’a bol miktarda kaynak harcamayı düşünün. Pazarlama çabalarıyla başarılı profesyonelleri hedeflemekle ilgilenen şirketler, LinkedIn’e özellikle dikkat etmelidir. Bu platformların aynı olmadığını ve her birinin istismar etmek için belirli bir yaklaşım gösteren benzersiz bir fırsat sunduğunu anladığınızda, daha az hata yaparsınız ve eskisinden çok daha fazla başarı elde edersiniz.

Ayrıca, işletmelerin sosyal medya mesajlaşma kampanyalarında yaptıkları yaygın günlük hataları görmek için biraz zaman ayırmalısınız.

İçeriğe Odaklanın

Artık ne kaçınacağını bildiğinize göre, mükemmel bir içeriğe odaklanmanın pazarlama kampanyanızın gerçek verimliliğini artırmanın tek yolu olduğunu vurgulamak önemlidir. Bunu başarmak için sosyal medya araçlarını kullanabilirsiniz. Ancak asıl nokta, kullanıcıların mükemmel içeriğe her şeyden daha kolay yanıt vermeleridir. Hedef kitlenizin ağını kullanmak, sonuçta mesajlarınıza maruz kalan kişilerin miktarını en üst düzeye çıkarmak için akıllıca bir yöntem olduğu için inanılmaz derecede içerik oluşturmaya odaklanmanız işe yarayacaktır.

Etkileyici sosyal medya içeriği oluşturmak, yaptığınız işe yatırım yapmayı gerektirir; sosyal medya pazarlaması genel maliyetleri azaltmanıza yardımcı olabilirken, hiçbir şey harcamak zorunda olmadığınız düşüncesini de kapılmayın.

Yorum Bırakın