Server yani sunucu bir ağ üzerinden her hangi bir program ya da bilgiyi farklı sistem ve kullanıcılara dağıtan ve paylaştıran yazılım ve donanıma verilen genel isimdir. Sunucular güvenilir, sorun çıkarmadan çalışmak üzerine kurulmuş, birden çok kullanıcıya hizmet veren bilgisayar sistemidir.

İşlemlerini bilgisayar üzerinde yapan ve yine bilgisayarda depolayan birçok işletme bilgilerini tek bir nokta da saklar. Sakladığı bu bilgileri diğer kullanıcıları, müşterileri ve ziyaretçileri ile paylaşmak için güvenilir ve sorunsuz çalışacak bir sunucuya ihtiyaç duyar. Söz konusu işletmenin beyni görevini görecek olan ve sürekli çalışır olarak kalacak bu bilgisayar sistemi sunucu olarak adlandırılır.

Teknolojinin gelişmesi ile hemen hemen her sektörde birçok işlem bilgisayar üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Örneğin, eğitim, sağlık, finans gibi birçok sektörde bilgisayar sisteminin sürekli çalışır halde kalması gerekmektedir. Çünkü söz konusu sektörlerde online takip edilemeyen işler nedeni ile para ve iş kaybı tahmin edilenden çok daha fazla olmaktadır. Ayrıca, tüm şirketler için bilgilerinin güvenli ve bütünlük halinde saklanması çok önemlidir.

vps

Sunuculara ihtiyaç tam olarak bu durumda ortaya çıkar. Kullanıcılar yaptıkları işlerde öncelikle bilgi kaybı yaşamamak ve zaman / iş kaybını önlemek adına sunucu hizmet veren sistemlerden yararlanırlar. Sunucuların ana özellikleri yedekli olarak çalışmalarıdır. Herhangi bir diskte oluşacak sorunda diğer disklerin devreye girmesi ile veri kaybı önlenir ya da herhangi bir güç kaynağının arızalanması durumunda yedek güç kaynağı sayesinde sorun ortadan kalkar.

vds

Sunucu kiralama hizmetleri kimler için uygun?

Sunucu yatırımları küçük ve orta ölçekli birçok şirket için oldukça maliyetlidir. Bu nedenle söz konusu şirketler bu yatırımı yapmak yerine oldukça düşük ücretler karşılığı sunucu kiralama hizmetinden faydalanabilmektedir. Söz konusu sunucu kiralama ile sunucunun barındırma ve bakım hizmetlerinin tamamı alınmış olur. Yani ödenen sunucu kiralama ücretlerinin içerisine hem sunucu barındırma hizmeti hem de sunucu bakım hizmeti dâhildir.

Böylelikle işletmeler maksimum performansa, güvenli bir ortam içerisinde ve oldukça düşük maliyetlerle sahip olurlar.

Yorum Bırakın