Twitter, dijitalleşen dünyaya ayak uydurmak için sürekli kendini yeniliyor. Son yılların en çok tercih edilen hazır web site tasarım arası olan WordPress makale özelliği ile ilgili çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. Peki Twitter’in son yeniliği nedir? Twitter, WordPress’e rakip mi olacak? İşte merak ettiklerinizi sizin için araştırdık.

Twitter kullanıcıları bilirler, Twitter ortamın yazacağınız yazı 140 karakter ile sınırlıydı. Ancak 2017 yılında bu karakter sayısı 280’e çıkardı. 2022 yılı ile beraber kullanıcı sayısında artışı ile beraber Twitter, karakter sayısını artık makale özelliğine çevirmeyi hedefliyor.

Twitter Makaleleri özelliği yakında kullanıcılara sunulacak

Twitter, karakter sayısını ne kadar yükseltmiş olsa da kullanıcılarına bu kısıtlamadan memnun değillerdi. 2020’de yazılan sıralı Tweetlerin düzenli bir şekilde görünmesine olanak sağlayan Threads özelliği aktif edildi. Threads özelliği, her ne kadar uzun yazılar için uygun olsa da 280 karakter sınırı nedeniyle birçok kişi tarafından eleştiriliyordu. Kullanıcıların şikayetlerini göz önünde bulunduran şirket, nihayet yeni özellik üzerine çalışmaya başladı.

Bir Twitter sözcüsü, şirketin yakında Twitter Makaleleri hakkında daha fazla ayrıntı paylaşacağını açıkladı. Analistler, şirketin Medium ve WordPress gibi platformlara rakip olmak için böyle bir özelliğe ihtiyaç duyduğunu belirtti.

2 Yorum

  • Kulağa çok komik geliyor desek yanlış bir benzetme olmaz aslında. Twitter’ın WordPress’e rakip olması yakın vadede imkansız, uzun vadede de çok zor. Twitter zaten bir mikroblog, eğer kendini revize edip blog tabanına bürünecekse o zaman işler değişir.

Yorum Bırakın