Hosting, kuruluşların ve bireylerin internet’e bir web sitesi veya web sayfası yayınlamalarına olanak veren bir hizmettir. Bir hosting hizmeti sağlayıcısı, web sitesinin veya web sayfasının Internet’te görüntülenmesi için gereken teknolojileri ve hizmetleri sağlayan bir işletmedir. Web siteleri, sunucular adı verilen özel bilgisayarlarda barındırılır veya saklanır. İnternet kullanıcıları web sitenizi görüntülemek istediklerinde, tek yapmaları gereken, web sitenizin adresini veya etki alanını tarayıcılarına yazmaktır. Bilgisayarları daha sonra sunucunuza bağlanacak ve web sayfalarınız tarayıcı üzerinden kendilerine ulaştırılacaktır.

Çoğu hosting şirketi, barındırmak için etki alanınızın size ait olmasını gerektirir. Alan adınız yoksa, hosting firmaları bir tane satın almanıza yardımcı olacaktır.

Hosting sağlayıcınızdan beklediğiniz bazı özellikler:

E-posta hesapları     

Daha önce de belirtildiği gibi, çoğu hosting sağlayıcısı, kullanıcıların kendi alan adlarına sahip olmalarını ister. Bir etki alanı adı (Örneğin, www.isimtescil.net) ve hosting şirketiniz tarafından sağlanan e-posta hesabı özellikleriyle, etki alanı e-posta hesapları oluşturabilirsiniz (Örneğin, adınız@isimtescil.net).

FTP Erişimi     

FTP kullanımı, yerel bilgisayarınızdan web sunucunuza dosya yüklemenizi sağlar. Web sitenizi kendi HTML dosyalarınızı kullanarak oluşturursanız, web sitenize internet üzerinden erişilmesini sağlamak için dosyaları bilgisayarınızdan web sunucusuna FTP yoluyla aktarabilirsiniz.

WordPress Desteği   

WordPress çevrimiçi bir web sitesi oluşturma aracıdır. Web sitesi oluşturmanın ve yönetmenin kolay bir yolu olan güçlü bir blog ve web sitesi içerik yönetim sistemidir. WordPress, İnternet’teki web sitelerinin% 25’inden fazlasına güç sağlar. Çoğu barındırma sağlayıcısı, planları WordPress uyumlu olup olmadığını size hemen söyleyecektir. WordPress web sitelerinizi hosting için basit gereksinimler şunlardır: PHP sürüm 7 veya üstü; MySQL sürüm 5.6 veya üstü.

Çevrimiçi işlerim hosting hizmetinden nasıl yararlanabilir?

Web sitenizi çevrimiçi yayınlamak için, iş web siteniz bir hosting hizmeti gerektirir.  Örneğin, hosting şirketleri, müşterilerinin web sitelerinin 7 gün 24 saat çalıştığından emin olmak için genellikle kurum içi teknisyenler kullanır. Ayrıca, web sitesi sahipleri yardıma veya sorun gidermeye ihtiyaç duyduğunda web sunucusunun şirket içi desteği en popüler kişilerdir. Profesyonel bir hosting hizmeti, işletme sahipleri için sorunsuz bir deneyim sağlar, böylece zamanlarını ve çabalarını işletmelerine etkin bir şekilde odaklayabilirler.

Yorum Bırakın