Sitenizin kullanıcılar tarafından hızlı açılması oldukça önemlidir.  Hem kullanıcılar açısından hem de Google açısından bakıldığında site hızı günümüzde SEO performansını da etkileyen önemli bir kriterdir. Bunun için yapılması gereken bazı adımlar var. Sitenizin hızını arttırmanız için bir çok yol deneyebilirsiniz. Biz size sitenizi optimize ederek hızını arttırmayı anlatacağız.

Kriterlerimizi sıralamaya başlayalım;

1.) Hosting Seçimi

Forumlarda dağıtılan sponsor hostingler, kurumsal olmayan firmalar, teknik anlamda yetersiz personellerle çalışan firmalar size her zaman sorun yaratacaktır. Kurumsallaşmış, 7/24 online kişiler bulabileceğiniz firmaları tercih etmelisiniz. Ancak sizin site hızınızı asıl etkileyecek olan bölüm Uptime Süresi. Yüksek uptime süresine sahip olan firmalar ile çalışmanız sitenizin hızı ile doğrudan orantılıdır. Sitenizin hızlı açılmaması hem kullanıcılar gözünde hemde SEO konusunda size olumsuz puan olarak eklenecektir.

2.)Resimleri Optimize Etmek (Küçültmek)

Resimleri Optimize Etmek web site hızı arttırma konusunda karşınıza ilk gelecek ipucudur. Çünkü sitenizde gereğinden büyük boyutlara sahip resimler ortalama internet hızı 5 Megabit olan Türkiye için zorluk yaşatacaktır. Bundan dolayı resimleri optimize etmeniz gerekmektedir. Bunu farklı yollar ile yapabilirsiniz. Eğer photoshop bilgisayarınızda yüklü ise File-Save For Web (Dosya- Web İçin Kaydet) kısmını kullanabilirsiniz. Ya da bunları sizin yerinize yapan sitelerden faydalanabilirsiniz. JPEG resimlerinizi buradan , PNG uzantılı resimlerinizi de buradan optimize edebilirsiniz. Aynı zamanda sitenizin hızını ölçebileceğiniz ve yavaşlatan unsurları, büyük boyutlu resimleri sizlere gösteren Google PageSpeed İnsights sayfasını kullanabilirsiniz.  Burada “Resimleri Optimize Edin” bölümünde boyutu gereğinden yüksek olan resimleri görebilirsiniz. Bundan sonra ister verdiğimiz sitelerden isterseniz photoshop veya farklı programlar yardımıyla resimleri küçültüp eskileri ile değiştirebilirsiniz.

Website Hızı Arttırmak

3.)Kodlama Hatalarını Düzeltmek 

Bu konuda öncelikle yapacağımız öneri piyasadaki ücretsiz temaları kullanmamanız olabilir. Eğer sınırlı bir hosting trafiğine sahipseniz aynı hitte bazı temaların çok fazla trafik yerken bazı temaların bu kullanımı oldukça düşürdüğünü göreceksiniz. Bunun nedeni kullanılan kod dizinlerinin içerisindeki uyuşmazlık, gereksiz fazla sorgulama işlemleri, bazı kurallara uyulmaması olabilir. Bundan dolayı bir kaç tema değiştirmeniz gerekebilir veya tema satın almadan önce kullanıcılarından yorumlar alıp değerlendirip daha sonra tema satın almanızı önerebiliriz.

2 Yorum

  • merhabalar websitemi üst sıralara çıkarmak için link oluşturma ve hazır kurulu forum sitelerinde paylaşmak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

  • merhabalar websitemi üst sıralara çıkarmak için ne yapmalıyım sizden önerıler beklerım

Yorum Bırakın