Web site sahipleri Webmail ile kendilerine bir domain aldıklarında bu domain uzantısına sahip olan mail adresleri oluşturmalarını sağlayan bir sistemdir.

Webmail, kurumsal firmaların yazışmaları ve verileri alım-gönderim işleri için kullandığı bir mail sistemidir. Çoğu zaman bir firmanın internet sayfasındaki iletişim bölümüne girdiğinizde gmail, hotmail, yahoo gibi mail servislerini göremeyiz. Bunun yerine firmalar örneğin info@siteadresi.com gibi kendi alan adlarının uzantısına sahip olan mail adreslerini tercih ederler. Sadece info değil firma büyüdükçe farklı ön ekler kullanıldığını görebilirsiniz.

 

Örneğin muhasebe@siteadresi.com veya teknikdestek@siteadresi.com gibi çoğaltılabilen ön ekler ile sorunları ve veri akışınızı departmanlara bölebilir ve işlerinizi daha az yorucu bir şekilde yürütebilirsiniz. Biliyorsunuz ki mail sistemlerinin kendilerine göre güvenlik yöntemleri var. Eğer girişte verdiğiniz gizli sorunuzun cevabını veya yedek mail olarak verdiğiniz maili unuttuğunuz taktirde mail girişi konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Özellikle kısa zamanda Hotmail açısında büyük bir güvenlik sıkıntısı yaşandığını biliyoruz. IP konusunda bile güvenliği fazla ciddiye alan Hotmail bir çok kullanıcının bu bilgileri unutmasından dolayı sıkıntıya uğramasına sebep oldu diyebiliriz. İşte bu konularda sıkıntı yaşamamanız açısından mail akışlarınızın kendi sunucunuz üzerinden olmasını isteyebilirsiniz. Tabii ki bunu düşünürken güvenliğini sizin veya hosting firmanızın aldığı bu sunucunun Hotmail’e oranla ne kadar dayanıklı, sürekli ve güvenli olacağını bir düşünmeniz gerektiği de kesin.

webmail-nedir

Nasıl ki firmalar bir internet sayfası kurmak istediklerinde bir blog sayfası üzerinden ücretsiz olarak bu işlemi gerçekleştirmek yerine domain, hosting satın alıp kurumsal bir imaj yaratmak için tasarım, yazılım vs. ücreti ödüyorlarsa mail de bu kurumsallığı tamamlayan önemli bir unsurdur.

Aynı zamanda Outlook gibi mail servislerine entegre edilmesinden dolayı herhangi bir sunucu çökmesi veya farklı bir olumsuz durum karşısında maillerinizi güvende saklayabilirsiniz. Bundan dolayı site sahiplerinin mutlaka Webmail kullanmasını öneririm..

Yorum Bırakın